1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.313
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Rambutan ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    rambutan meyvesi rambutan faydaları kamboçya çayının faydaları kamboçya çayı [​IMG] Özellikleri ve Tarihçesi:

    Anavatanı Malaya yarım adası olduğu tahmin edilen bir ağaç olup 9 m. yüksekliğe kadar boylanır ve meyveleri salkım halinde oluşur. Meyvelerin dış kabuklarının rengi, sarı ile kırmızı arasında değişir ve üzerlerinde uçları sivri ve yumuşak dikenleri bulunur. Kabuğun altındaki meyve eti açık sarı renkte ve kolaylıkla ısırılamayacak kadar sert olduğundan meyve emilmek sureti ile tüketilir. Rambutan' ın büyüklüğü bir küçük elma kadar olup, lezzet ve kokusu cinslerine göre tatlı, ekşimsi ve ekşi arasında değişir. Bu meyve ağacı, yetişmesi için yağışlı ve homojen bir hava nemi gösteren, yani tamamıyla tropik bir iklim istemektedir. Ancak Antalya ili Gazipaşa ilçesinde de rahatça yetiştirilmektedir. En tutulan cinslerinde, meyve etinden kolaylıkla ayrılabilen çekirdekleri olan Rambutan ağaçları, senede biri büyük ve biri ufak olmak üzere iki ürün verirler ve iyi işlenirse her türlü toprakta kolaylıkla yetişebilir. Rambutan genellikle marcottage yöntemiyle üretilir; ancak bununla beraber, tohumdan fidan yetiştirmek ve bunlara göz aşısı yaparak da üretilebilir. Dikim aralığı 10 X 10 m.dir.


    Yetiştirildiği Yerler:
    Tayland, Malezya, Vietnam ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerinde üretilmektedir.

    Faydaları:
    İçerdiği demir minerali sayesinde vücutta hemoglobin oluşumuna yardımcı olur. Demir seviyesi düşük olduğunda kırmızı kan hücreleri yeterince oksijen taşımayacağı için hücrelerimiz düzgün bir şekilde çalışmazlar.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Meyvesi içindeki çekirdeğine yapışıktır. Çekirdeğini yemeyiniz. Tatlı meyvesini ham olarak yiyebilir, kokteyllerinizde, meyve salatalarınızda, keklerinizde kullanabilirsiniz.

    Muhafaza Koşulları:
    6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.

     
Rambutan ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kuruyemişler ve faydaları

    kuruyemişler ve faydaları

    şekeri düşürmenin yolları şeker düşürme yolları hamilelikte yenmesi gereken kuruyemişler demir içeren kuruyemişler badem kavurmak Ay Çekirdeği Ve Faydaları * Kolesterolü düşürür * Damar sertliğini giderir. * Yağ ve proteini en kaliteli olandır. * Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir * Cinsel arzuyu da artırır. * Kalp ve sinir hastalıklarını...
  2. Cola ve faydaları!

    Cola ve faydaları!

    Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız birçok şeyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler yapabileceğinize: TUVALETİ TEMİZLEMEK...
  3. Fasulye ve Faydaları :)

    Fasulye ve Faydaları :)

    hamilelikte kuru fasulye gebelikte kuru fasulye suyunun faydaları hamilelikte nohutun faydaları Fasulye Kısa ömürlü , toprağını severse kolay biten ve sebzesini esirgemeyen, kırılgan ve asmalara özenip çalıya çırpıya dolanıp boyunca gitmek isteyen bu bereketli sebzenin içinde B1, B2, B3 ve E vitaminleri ile birlikte protein, selüloz, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, potasyum, demir ve sodyum...
  4. sirke ve faydaları!!!

    sirke ve faydaları!!!

    sirkenin zararları sirke faydaları sirkenin faydaları ve zararları turşunun Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek olan sirkede bol miktarda C vitaminiyle bazı madeni tuzlar bulunur. Bu yüzden sirkenin besin değeri yüksektir ve vücudumuza çok faydası vardır. SİRKE, yemek ve salatalarımıza çeşni veren, ayrıca turşu yapımında kullanılan ekşi (asitli) bir maddedir. Ekşimiş üzüm ve elma suyu demek...
  5. Pamuk ve Faydaları

    Pamuk ve Faydaları

    Pamuk (gossypium) : Ebegümecigiller familyasından, lif ve yağ elde etmek maksadıyla ekilen otsu veya odunsu bir bitkidir. Gövdesi dik, dallanmış ve çok tüylüdür. Yaprakları uzun saplıdır. Meyvesi 3-5 gözlü bir kapsüldür. Her gözün içinde siyahımsı renkli, oval ve üzeri, uzun, sık ve beyaz tüylerle örtülü 5-10 tane tohum vardır. Birçok türü vardır. Yurdumuzda koza veya yerli türü...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş