Ratatouille

papatya57

Yeni Üye
Üye
Ratatouille
Ratatouille, güneydoğu Fransa'nın Akdeniz kıyılarında bulunan Provence mutfağına ait bir aperatif, ama ana yemek olarak da kullanılabiliyor. Bana göre özellikle ızgara etlerin yanına çok iyi gidiyor. Salata türü olarak sayar mısınız bilemiyorum ama en güzel özelliği bütün sebzelerin közlenerek pişirilmesi. Ayrıca yakında çocuklar da adına fazlasıyla aşina olucaklar çünkü Pixar bu isimde bir animasyon filmi hazırladı.:)






rattatouillebt9-4691.jpg




Malzemeler:


1 patlıcan, küp küp doğranmış
4 kabak, küp küp doğranmış
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
tuz, karabiber
10 adet domates
2 dolmalık biber, kırmızı ve sarı
4 diş sarımsak, doğranmış
2 soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış
yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış
yarım su bardağı maydanoz, doğranmış


Hazırlanması:

Fırını 200C'ye getirin. Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb. zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin. (30-60 dk)
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün.
Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın.
Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk. zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk. kavurun. Domates ve biberleri ekleyip 7 dk. daha kavurun. Patlıcan, kabak, 1/4 sb. fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin. Ateşi kısıp yarım saat pişirin.
 
Geri
Üst