Reçel, kanser hücrelerini öldürüyor

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Reçel, kanser hücrelerini öldürüyor
Reçel ve jöle yapımında kullanılan pektin, tüm kanser türlerinin ilerlemesine engel oluyor.



qaedeLbU1PF.jpg



Pektin ayva gibi bazı meyvelerde de bulunuyor.

İngiliz Gıda Araştırması Enstitüsünün gerçekleştirdiği çalışmaya göre pektin, vücuda prostat, kolon ve akciğer kanser hücrelerini büyük oranda öldüren moleküler parçacacıklar salıyor.

Pektin bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel oluyor.

Uzmanlar bol şekerli olduğu için reçel ve jöle tüketiminde dikkatli olunması uyarısında da buluyor.

Pektin’in ayva gibi bazı meyvelerde de bulunduğuna dikkat çekiliyor.
 
Geri
Üst