Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler
Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları...

Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır.

- Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi...
  • Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne, kızılcık gibi meyvelerin reçelleri, şekere yatırılarak yapılır.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı, reçelinizin köpük köpük olmasını engeller.
  • Kayısı, suyu daha fazla çektiği için, reçelini yaparken normalde 1 bardak konulan şeker, 1,5 bardak konulur.
  • Reçellik meyvelerinizi iyice yıkayıp, kurutmayı ihmal etmeyin.
  • Reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
  • Ocaktan almaya yakın ekleyeceğiniz 1 limonun suyu, şekerlenmeyi engeller.
  • Kavanoza sıcak koyun ve kapağını kapatmadan önce bir kağıt peçeteyle üstündeki hava kabarcıklarını alın ve kapağını sıkıca kapatın. Kapalı olarak ılıyınca serin ve kuru bir yere kaldırın. Hemen buzdolabına kaldırmayın.
  • Bazı reçeller zamanla durdukları yerde şekerlenebilir. Çiğnediğinizde kıtır kıtır bir ses verir. Bu durumda reçel, içine bir miktar sıcak su koyarak bir taşım kaynatılır.

 
Geri
Üst