Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler
Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları...
Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır.
- Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi...
Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır.
- Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi...
- Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne, kızılcık gibi meyvelerin reçelleri, şekere yatırılarak yapılır.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı, reçelinizin köpük köpük olmasını engeller.
- Kayısı, suyu daha fazla çektiği için, reçelini yaparken normalde 1 bardak konulan şeker, 1,5 bardak konulur.
- Reçellik meyvelerinizi iyice yıkayıp, kurutmayı ihmal etmeyin.
- Reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
- Ocaktan almaya yakın ekleyeceğiniz 1 limonun suyu, şekerlenmeyi engeller.
- Kavanoza sıcak koyun ve kapağını kapatmadan önce bir kağıt peçeteyle üstündeki hava kabarcıklarını alın ve kapağını sıkıca kapatın. Kapalı olarak ılıyınca serin ve kuru bir yere kaldırın. Hemen buzdolabına kaldırmayın.
- Bazı reçeller zamanla durdukları yerde şekerlenebilir. Çiğnediğinizde kıtır kıtır bir ses verir. Bu durumda reçel, içine bir miktar sıcak su koyarak bir taşım kaynatılır.