Etiketler:
  1. selintan41

    selintan41 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    18
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    Reçel Yapımı ve Tarifleri

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında selintan41 tarafından paylaşıldı.

    Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlıdır. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. Yapımı
    İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan ilki reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır.
    reçel nedir

    Bir çok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. Endüstriyel reçel üretiminde son yıllarda yeni gıda işleme teknolojileri uygulanmaya başlanmış olup,pastörize dolum veya diğer ismi ile sıcak dolum (hot fill) olarak adlandırılan yöntemler sayesinde uzun raf ömrü,doğal bir tad ve görünüm,aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir.

    alıntı

     
Reçel Yapımı ve Tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ev Yapımı Cips Ve Dip Sos Tarifi

    Ev Yapımı Cips Ve Dip Sos Tarifi

    cips sosu nasıl yapılır cips sosu tarifi nasıl yapılır evde Cipsler: * Yufka * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Neredeyse toz halinde kaşar rendesi * 1 diş sarımsak, ama çok iyi dövülecek * Nane, pul biber, tuz Yapılışı: İlk önce yufkaları üst üste koydum.3 parmak genişliğinde şeritler kestim.Sonra bu şeritleri yukarıda gördüğünüz üçgenleri elde etmek için çapraz kestim.Bir kabın içinde...
  2. Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini istiyorum

    Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini istiyorum

    Merhaba arkadaşlar ben bu yıl çilek reçelini hazır almak yerine evde kendim yapmak istiyorum ama nasıl yapılır inanın hiç bir fikrim yok. Sizden bu konuda yardım istiyorum lütfen bana Ev Yapımı Çilek Reçeli tarifini verin kızlar.
  3. Kiraz reçeli tarifimiz

    Kiraz reçeli tarifimiz

    Bu konu; kiraz reçeli tarifi ile ilgili bilgi vermektedir. Mevsiminde yenilen tüm meyvelerin tadına doyum olmaz hele de kiraz gibi güzel bir meyveye asla hayır diyemeyiz. Kış aylarında severek yiyebileceğimiz bir reçel olan kiraz reçelini kurabiyelerinizi ve pastalarınızı lezzetlendirmede de kullanabilirsiniz. Bu tarifi deneyen bütün arkadaşlarımdan olumlu sonuçlar aldım ve siz meleklerimin...
  4. Bademli kayısı reçeli tarifi

    Bademli kayısı reçeli tarifi

    Son iki haftadır kayısı pazar tezgahlarını süslüyor. İlk çıktığın da genelde pek tadı olmuyor. Havalar iyice sıcaklayınca kayısıda kıvamını alıyor. Kayısının dünyada en büyük üreticisi Türkiye. Bir çok bölgede kayısı üreticiliği yapılsada en iyi kası malatya dan çıkıyor. Kayısıyı seven var sevmeyen var.Ben kayısıyı pek sevmiyorum fakat o kadar çok faydası varki zorlada olsa kayısıyı...
  5. kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı

    kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı

    vişne reçeli nasıl yapılır, vişne reçeli yapılışı, pratik vişne reçeli, vişne reçeli malzemeleri Hazır mevsimindeyken kahvalti sofralarının vazgeçilmezleri arasın da yer alan reçel çeşitlerinden vişne reçeli yapmaya ne dersiniz? Eğer daha önce vişne reçeli yapmadıysanız sizler için vereceğim bu tarifle kolay bir şekil de vişne reçelinizi yapabilirsiniz. Öncelikle size malzemeleri saymak...

Sayfayı Paylaş