Reçelli kruasan

  • Konbuyu başlatan *MeleK*
  • Başlangıç tarihi
Reçelli kruasan
kruasan kruasan tarifi hamuru kroasan tarifi krosan

KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1 saat 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
1.5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su veya süt
2 çorba kaşığı tozşeker
4.5 su bardağı un
50 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
İç malzeme:
1 çorba kasesi çilek reçeli
Hamur aralarını yağlamak için:
250 gr (1 paket) margarin
Hazırlanışı:
* Mayayı ılık su veya süte 1 kaşık şekerle birlikte ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük parçalar halinde kesin. Bir kaşık tozşeker, tuz, yumurta, margarin ve mayalı karışımı ekleyip 15 dakika yoğurun. Hamuru top şekline getirip üzerini nemle bezle örtün. Ilık bir yerde 25 dakika bekletin.

* Hamuru düz zemine alıp merdane ile 1.5 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 1 paket margarini 2?ye bölüp küçük küçük dodğrayın. Hamuru 3 eşit dikdörtgen parça halinde düşünüp ilk ve son parçaların üzerine margarini serpiştirin. Ortadaki parçayı boş bırakın. Hamuru, yağlı iki kenarından ortaya kitap şeklinde katlayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Aynı işlemi 2 kez tekrarlayın ve 20 dakika daha buzdolabında bekletin.

* Hamuru düz zemine alıp merdane ile 3 mm kalınlığında yuvarlak açın. Hamuru üçgen parçalar halinde kesin. Geniş ucuna bir-iki kaşık reçel koyup geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.
 
Üst