Regl döneminde sivilcesiz ve zayıf görünün

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Regl döneminde sivilcesiz ve zayıf görünün
regl döneminde vücut ne kadar su tutar adet döneminde çıkan sivilceler adet donemi sislikler icin ne yapmali
Regl döneminde vücut su tutar ve oldukça şiş görünürüz...Fazlalaşn sivilceler, şekle girmeyen ve çok çabuk yağlanan saçlarda cabası...Regl döneminde ortaya çıkan buna benzer sorunların, güzelliğinize gölge düşürmesini istemiyorsanız, işte yapmanız gerekenler...

Kızlar bu önerilerle regl dönemindede çirkin görünmeyeceksiniz :tik:


Regl döneminde hormonal seviyenin değişmesiyle birlikte kadınların büyük bir çoğunluğu regl dönemi başlamadan birkaç gün öncesinde göğüslerde hassasiyet ve büyüme, karında şişlik gibi bazı problemler yaşayabiliyor. Bu zamanlarda pratik yöntemlerle kendinize biraz daha itina gösterirseniz, doğal güzelliğinizi korumanız zor olmayacaktır.

regl-donemi-9003.jpg


Artan sivilceler
Sivilceler, yüzümüzde regl döneminin başladığının habercisi olabilir. Bizi rahatsız etmeye başlayan bu sivilceleri sakın sıkmayın. Regl dönemi öncesinde yüzünüzü düzenli bir şekilde antiseptik solüsyonla temizleyerek bu sorunu azaltabilirsiniz.

regl-donemi1-5079.jpg


Şişkinlik için
Regl döneminde değişen hormonlar nedeniyle vücudun su tutması şişkinliğe neden olur. Uzmanlar, alınan sıvıyla atılan sıvı arasında bir denge olması gerektiğini, bol su içmenin ve potasyum bakımından zengin meyve tüketmenin faydalı olduğunu söylüyorlar.

Şekle girmeyen saçlar
Regl döneminin saçları etkilediği bir gerçek. Bu dönemde saçlarınız hem kolay şekil almaz, hem de çabuk kirlenerek sizi rahatsız edebilir. Bu dönemde saçınızın kolay şekil almasını istiyorsanız, saçınızı her gün saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.

Soluk cilt
Regl döneminde sıkça rastlanan bir diğer sorun ise hassaslaşan ve kuruyan ciltler. Bu dönemde cildinizin nefes almasını sağlayacak ürünler kullanmaya özen gösterin. Yağ dengeleyici ürünler kullanarak, cildinizin yağ salgılamasına, düzenlemesine yardımcı olun. Yüzünüzü parlak gösteren ürünleri kullanın.

regl-donemi2-7415.jpg


Dengeli beslenin
Regl olmadan önceki günlerde bal, reçel, pekmez, çikolatalı pasta, dondurma, tatlı gibi basit karbonhidrat içeren gıdalardan kaçınmalısınız. Bu dönemde et, karaciğer, balık, yumurta, süt, yeşil yapraklı sebzeler ve kuru meyvelerin tüketimini artırabilirsiniz.
 
Geri
Üst