rengarenk laleler!!!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
rengarenk laleler!!!


Her yöne eğilerek vazonun çevresini süsleyen laleler, asil ve renkli görünümleri sayesinde insana huzur veren çiçeklerdir. Bu ay size sunacağımız önerilerle hem eviniz güzelleşecek hem de ruhunuz neşelenecek.


File içindeki güzellik
hob0006a.jpg

Plastik alışveriş filenizi hoş bir aksesuara dönüştürebilirsiniz. Bunun için; bir filenin içine su dolu, yuvarlak bir vazo yerleştirin. Vazoyu lalelerle doldurduktan sonra fileyi odanın bir köşesine, örneğin; duvara, pencereye veya bir masanın üstüne denk gelecek şekilde tavana asın. Böylece hem odadaki atmosferin değişmesini sağlarsınız hem de evinize hoşluk ve neşe saçan bir görüntü kazandırırsınız. Unutmayın; laleler ve file aynı renkte, uyum içerisinde olurlarsa, görüntü de daha güzel olur.



Çiçek açan lahana yaprakları
hob0006b.jpg

Sevdiğiniz birine sıradışı bir sürpriz yapmak ister misiniz? O zaman güzel bir lale demetini, alışık olduğumuz gibi jelatinin içine değil, büyük bir lahana yaprağına sarın.

Gerekli malzeme:

Yaklaşık 9 adet laleden oluşan bir demet
İp veya kurdele
Bir demet için 3 - 4 adet büyük lahana yaprağı

Nasıl Yapılır?
Laleleri bir ip veya kurdeleyle bağlayın. Daha sonra demeti büyük lahana yapraklarıyla çevreleyin. Yaprakların çiçeklerden daha uzun olmasına dikkat edin. Tekrar hepsini bir ip veya kurdeleyle sarın. Lalelerin yaprağın dışında kalan saplarını bir bıçakla kesin. Öneri: Bu hoş demet için yaprakları kocaman olan herhangi bir lahana türünü tercih edebilirsiniz. Uygun lahanayı bulmak için marketler ideal. Çünkü marketlerde değişik lahana türlerini bulabilirsiniz.


Laleli ve boncuklu peçeteler
Misafirleriniz için neşeli ve bahara yakışır bir karşılama: Laleli peçeteler
hob0006c.jpg

Gerekli malzeme:

Her servis için bir peçete
Her peçete için bir lale
Minik boncuklar ve ince iplik

Nasıl Yapılır?
Peçeteleri mızıka halinde katlayın. Lalenin sapını peçeteden daha kısa olacak şekilde kesin. Boncukları ipliğe dizin. Bir uzun, bir kısa boncuklu zincirler yapın. Boncukların dökülmemesi için misinanın ucunu düğümleyin. Kısa olanı, lalenin yapraklarının açılmasını önleyecek şekilde çiçeğe, uzun olanını ise lalenin sapını birleştirecek şekilde peçeteye sarın. Hazırladığınız bu hoş peçeteyi çorba kasesi veya yemek tabağının üze- rine koyun. Öneri: Masaya su dolu bir vazo koyun. Böylece yemek esnasında misafirleriniz peçetelerini açınca, solmaması için laleyi vazoya koyabilirler.
 
Geri
Üst