renkli hazırlık

M

Misafir

Forum Okuru
renkli hazırlık
renkli hazırlık
hob0074.jpg
Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız bu günlerde artık baharın renklerini soframıza taşımanın zamanı geldi. Bir de bunlara taze çiçekler ve pratik dekorasyon önerileri eklenirse, değmeyin renkli masaların keyfine.

Vazo şenliği
Rengarenk puantiyelerle süslenmiş vazolarda en sıradan çiçekler bile muhteşem bir havaya bürünür. Kumaş satan mağazalarda bulabileceğiniz değişik renkte peluşlarla vazolarınızı birer sanat eserine dönüştürebilirsiniz. Suyla yıkadığınızda kolayca temizlenen yapıştırıcı kullandığınız takdirde, peluşları daha sonra rahatça çıkarabilirsiniz. Birkaç süs tüyü ve kurdele eklemeyi unutmayın.

Şeker gibi bardaklar
Karşılama sırasında ikram edeceğiniz içecekler için tozşekerle süslenmiş bardaklar konuklarınızı şaşırtacak.

Gerekli malzeme
Şampanya bardakları
Yumurta akı, tozşeker
İnce bir boyama fırçası


Gümüş renkli ince kurdeleler
Nasıl yapılır?
Şampanya bardaklarını sıcak suyla iyice yıkayın. Süsleme işlemine geçmeden önce deterjandan tamamıyla arındırın. Bardakları kurulayın. Ardından kuru bir fırçayla yumurta akını, bardakların üzerine vermek istediğiniz şekil biçiminde sürün. Örneğin kalp veya harf şeklinde sürebilirsiniz. Tozşekeri yumurta akının üzerine serpin. Bardağın ağız kısmını ise önce yumurta akına, ardından tozşekere batırın. Bardakları birkaç saat veya bir gece kurumaları için bekletin. Ayak kısmına kurdeleleri dolayın.

Hediyelik şişeler
Sadece kendi evinizde değil, konuk olarak katıldığınız davetlere götürdüğünüz şaraplar için de bu ambalajları kullanabilirsiniz.

Gerekli malzeme
Şampanya veya şarap şişeleri
İki farklı hediye kağıdı
Zikzak uçlu makas
Şeffaf yapıştırıcı bant
Tek renkli karton


Renkli kurdeleler veya yılbaşı süsleri
Nasıl yapılır?
Her bir şişe için hediye kağıdını şişeden 3 santimetre yüksek olacak şekilde kesin. Kağıdın üstte kalan kısmını zikzak makasla veya normal bir makasla kağıda büyük zikzak şekiller kesin. Şişeleri kağıda sarın. Şişe dibinde kağıtları katlayıp yapıştırın. Hediye kağıdından kalın şeritler kesip değişmeli olarak şişelerin etrafına sarıp yapıştırın. Kartondan isim kartları veya kalpler kesip kurdelelerle şişelere tutturun. Şişeleri çiçek veya kurdelelerle süsleyebilirsiniz.

Mandallı isim kartları
Kim hangi bardağı alacak derdine son. İsim kartları herkesin bardağını belirliyor.

Gerekli malzeme
Tahta mandallar
Sulu boya
Fırça
Renkli karton ve kağıt
Çeşitli bardaklar


Kokteyl süsleri
Nasıl yapılır?
Mandalları sulu boyayla boyayıp kurutun. Kartondan isim kartları kesin. Kağıttan, isim kartlarından biraz daha küçük parçalar kesip kartonların üzerine yapıştırın. Konuklarınızın isimlerini kartların üzerine yazıp mandalla bardaklara tutturun. Öneri: Dilerseniz kağıtları kesmek yerine elinizle de koparıp şekil verebilirsiniz. Bu arada kartonları da farklı şekillerde kesebilirsiniz. Minik hayvan figürleri ilginç olabilir. Son olarak kokteyl süslerini bardaklara yerleştirin.

Elbiseye bürünmüş karanfiller
Beyaz karanfiller sofranıza renk katacak. Üstelik bu ilginç dekorasyon için sadece inik şişelere ihtiyacınız var.

Gerekli malzeme
İnce beyaz kağıt
Minik şişeler
Yapıştırıcı
Kalın ip
Değişik renkte peluş


Beyaz karanfiller
Nasıl yapılır?
Beyaz kağıttan ince şeritler kesip şişelerin etrafına sarın. Uç kısımlarını yapıştırın. Peluştan minik parçalar kesip kağıdın üzerine yapıştırın. Kalın ipi şişelerin etrafına sarın. Karanfilleri şişelere yerleştirin.
 
Geri
Üst