Etiketler:
  1. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.842
    Beğenilen Mesajlar:
    1.099
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    Renkli Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında CeMoŞ tarafından paylaşıldı.

    renkli pilav, nasıl yapılır, tarifi, malzemeleri, yapılışı hakkında genel bilgiler


    sevgili melekler sizlere güzel bir pilav tarifini veriyorum mutlaka deneyin çok hoş bir görünümü ve tadı var





    < Konu Resmi..>

    İki Renk Pilav


    Gerekli Malzemeler;
    300 gr ıspanak
    2.5 su bardağı pirinç
    Yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı safran
    3 çorba kaşığı margarin
    2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
    Süslemek için havuç (julyen usulü doğranmış)
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı;

    Ispanakları temizledikten sonra doğrayın. Margarini eritin. Ispanak ve kıyılımış maydanozları soteleyin. Tuz ve karabiberiniz de atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra iki tencereye paylaştırın. Birine safran ve tuz diğerine de tuz ilave edip karıştırıp haşlayın. Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma bir kaşık peynir serpip ilave edin. Safranlı pirinci süzüp margarin, tuz ve kaşar peynir ile karıştırın. Önce ıspanaklı pirinci sonra safranlı pirinci fırın kabına üst üste koyun 5 dk kadar fırınlayın ve ters çevirip havuçla süsleyerek servis yapın.


     
Renkli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  2. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  3. Fırında Garnitürlü Pilav

    Fırında Garnitürlü Pilav

    garnitürlü pilav garnitürlü pilav ceşitleri fırında tavuklu tavuklu MALZEMELER 250 gr. Bezelye 2 tane Havuç 2 orta boy Patates 1 orta boy Domates 2 tane limon 500 gr. Kuşbaşı Et 3 su bardağı Pirinç Tereyağı Tuz Karabiber Sarımsak tozu Soya sosu Kekik Kırmızı pul biber Salça HAZIRLANIŞI Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su...
  4. Arpacık Soğanlı Pilav

    Arpacık Soğanlı Pilav

    =Malzemeler= Süre:30 dk - 6 Kişilik - 2 su bardağı pirinç - 3 çorba kaşığı tereyağı - 3 su bardağı et suyu - 1 kg. arpacık soğan - 2 diş karanfil - Tuz =hazırlanışı= Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin. Önceden 20 dakika suda ıslatılmış pirinci suyunu...
  5. Renkli pilav yapımı

    Renkli pilav yapımı

    İki renkli pilav tarifi var mı tam olarak nasıl yapılıyor, bu safranlı pilav yapımı diye hatırlıyorum . Bunun için gereken malzemeleri vs bana anlatın lütfen.

Sayfayı Paylaş