Resimli Kabune pilavı Tarifi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kabune pilavı Tarifi
Kabune nasıl yapılır
Kabune pilavı Tarifi


Merhaba melek'ler... Bu sayfamızda size yeni bir plav tarifi daha sunuyoruz ve böylelikle sizde pilav çeşitleriniz arasına bir yenisini daha ekliyorsunuz. Efenim pilavımızın adı kabune pilavı, nasıl mı yapılır; o zaman buyrun kabune pilavı tarifimize Melek'ler:)

kabune_pilavi_tarifi-f7.jpg



KABUNE MALZEMELERİ:

-2 su bardağı pir inç
-400 gr. koyun kuşbaşı et
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 adet soğan
-1 çarliston biber
-Tuz, karabiber



KABUNE YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.

2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Etler suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.

3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.

4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur.
Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.

5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de
didiklenmiş etler yerleştirilir.

6- Tuz, karabiber serpilir. Kaşık kaşık sıvı yağ gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.

7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.

8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.

Not: Kabune’yi koyun eti yerine, tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…
 
Geri
Üst