Resimli Kestaneli Parfe Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Resimli Kestaneli Parfe Tarifi
Kestaneli Parfe Tarifi
Resimli Kestaneli Parfe Tarifi




Tam da sıcak yaz günlerinde misafirlerinize ikram edip ağız tadıyla yiyebileceğiniz serin bir lezzetle karşınızdayız melekler :) İşte kestaneli parfe tarifimiz ...

kestaneli_parfe-24f.jpg



Malzemeler
-500 gr. kestane şekeri
- 4 adet yumurta
-2 çorba kaşığı granül kahve
-500 gr. fıstıklı krokan (hazır)
-200 ml. (2 paket) süt kreması

Süslemek İçin

- 10 adet çilek
-Hazır çikolata sosu



Yapılışı
Fıstıklı krokanları alüminyum folyo üzerine alıp merdane ile üzerine bastırarak ufalayın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Her ikisini de mikserle ayrı kapların içinde 5′er dakika çırpın.

Kestane şekerleri ve kremayı blenderde pütürsüz kıvama gelene kadar ezip derin bir kaba alın. Ufalanmış krokan ve kahveyi ekleyip karıştırın. Önce çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip mikserle çırpın. Sonra yumurta aklarını azar azar yedirerek ekleyin.

Karışımı küçük kek kalıplarına paylaştırın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Servis yapmadan 5 dakika önce derin dondurucudan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine çikolatalı sosu dökün. Çileklerle süsleyip bekletmeden servis yapın.
 
Geri
Üst