Resimli Kolay Aparatif Yemek Tarifleri

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kolay Aparatif Yemek Tarifleri
Aparatif Yemek Tarifleri Resimli,
Resimli Kolay Aparatif Yemek Tarifleri,


Merhaba Sevgili Melek'ler ve bizi ziyaret eden siz sevgili misafirler, bu yazımızda sizlere ve mutfakta henüz acemi olan tüm hanımlara, birbirinden lezzetli ve kolay yemek tarifleri sunuyor ve şimdiden hepinize afiyet olsun diyoruz :)

kasarli_muska_boregi-252.jpg


Kaşarlı Muska

Malzemeler

1 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
galeta unu

Kızartmak için
-sıvıyağ



Hazırlanışı

Yufka 3 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.
Her bir şeridin bir ucuna rende kaşar konup küçük bir üçgen oluşacak şekilde katlanarak sarılır.
Sarılan börekler önce çırpılmış yumurtaya batırılıp ardından galeta ununa bulanır.
Unlanan börekler kızgın yağda kızartılır.


kroket_tarifi-209.jpg


Kroket


Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı köri
2 yemek kaşığı su
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağ



Yapılışı:

Tavuk etini haşlayın, haşlandıktan sonra iyice didikleyin.
Patatesleri haşlayın ve çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
Bir kasede bir miktar unu, karabiber ve tuzu karıştırın.
Başka bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
Düz bir tabağa galeta ununu koyun.
Hazırladığınız patates püresini, tavuk etlerini, köriyi ve galeta ununu karıştırıp iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp istediğiniz gibi şekil verin.
Bu parçaları önce una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.


firinda_kolay_patates-1b0.jpg


Fırında Kolay Patates

Malzemeler:

-Dilediğiniz adette patates,
-Rendelenmiş kaşar,
-Tereyağ,
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber, fesleğen,



Yapılışı:

-Patatesleri kaynayan suda pişene dek haşlıyoruz,
-Haşlanmış patatesleri iki parçaya ayırarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz,
-Üzerine tereyağ koyup 170 derece fırında 15dk kadar pişiriyoruz,
-Fırın tepsisini çıkartıp üzerine tüm baharatları ve kaşarı ekleyip tekrar fırına veriyoruz,
-Kaşar eridiğinde fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun…



kasarli_patates_toplari-264.jpg


Kaşarlı Patates Topları

Malzemeler;
1,5 kg kadar patates ( haşlanıp ezilecek )
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı köri,
yeteri kadar tuz, karabiber
Yeteri kadar küp küp doğranmış kaşar peyniri
Galeta unu.



Hazırlanışı;
-Patatesleri, zeytinyağı, rendelenmiş kaşar, köri, tuz ve karabiber karıştırarak yoğuralım.
-Yoğurduğumuz patateslerden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlayalım.
-Yuvarladığımız patateslerin ortasına küp kaşar oturtarak, patatesleri tekrar yuvarlayıp, kaşarın kapanmasını sağlayalım.
- patates toplarını galeta ununa bulayarak, bir borcama yada fırın tepsisine dizelim.
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15-20 dk beklettikten sonra, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst