Resimli Midye Tatlısı yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Midye Tatlısı yapılışı
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır
Midye Tatlısı yapılışı


Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda yeni tatlar edinmek isteyen tüm üyelerimiz ve misafirlerimiz için, resimli midye tatlısı tarifini paylaşıma açıyoruz.
midye_tatlisi_tarifleri-372.jpg


Midye Tatlısı malzemeler

1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 fiske tuz
alabildiği kadar un

İç harcı için

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için

3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu



Midye Tatlısı Tarifi

Süt, yağ yumurta karıştırma kabında çırpma teli ile çırpıldıktan sonra azar azar un dökülerek ilave edilir şerbeti de hazırlanır..Başka bir kabın içerisinde kabartma tozu ile limon suyu karıştırılarak hamurun içine konulup yoğurulur..Hamur 10-12 parçaya ayrılır, parçaların her biri merdane yardımı ile açılıp 6tanesi aralarına nişasta serpilerek üs üste üste konup hamur tepsi büyüklüğünde açılır ve sıkıca sarılır ve rulo haline getirilir buz dolabına konularak yarım saat bekletilir çıkarılıp birer parmak arayla kesilir ve çay tabağı büyüklüğünde açılarak içine ceviz konulup kapatılır yağlanmış tepsiye dizilir üstlerine eritilmiş tereyağı sürülüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına koyarak pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra soğutulmuş şerbet dökülür ve servise hazır hale getirilir…

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst