Retro tarz dekorasyon nasıl uygulanmalı?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Retro tarz dekorasyon nasıl uygulanmalı?
Ev dekorasyonlarında bayanlar bazen sıkıcı olabilmektedirler. Son derece sıradan tercihlerde bulunarak ev dekorasyonlarınızda değişiklik yakalama tercihlerinde bulunurken seçimlerinizde sıradanlıkları bir kenara bırakabilecek ayrıcalıklardan faydalanmayı deneyebilirsiniz. 1950 ve 1980 yıllarında kullanılan mobilya ve desen uygulamalarını tercih ederek oda görünümlerinizde değişik görünümler yakalama şansına sahip olabilirsiniz. Oda görünümleri eskiden gelen bu ahenk ile son derece estetetiklik kazanarak pek çok kişinin karşı koyamayacakları zenginlikleri ortaya çıkaracaktır.
23.jpg


Geçmişten gelen tarz ve eğilimler ile kişiliğinizi bir nebze ortaya koyacak farklılıkları oda görünümlerine adapte etme niyetindeyseniz tercihinizde retro tarzın mucizevi etkisini hissettirecek renk cümbüşünü odalarınızda hissetmeye bakabilirsiniz. Odalarda canlı ve neşeli bir his yakalayabilmek adına popüler ikonlar, renkler ve desen çeşitliliği ile yaşam alanlarınıza neşe katabilirsiniz.
2016-retro-modeli.jpg

Göz alıcı tarz olarak salonda uygulayacaksanız farklı ürünlerde yer yer vermeyi tercih etmelisiniz. Zira retro tarzın büyüleyiciliğini salona adapte ederken boğucu hava yakalama risk durumu ile de karşı karşıya kalabilme imkanınız olabilecektir. Geniş ve renkli görünen kanepeler ile ve minderlerin çokluğu ile dekorasyonlarınızda bu akımın etkisini hissettirici olabilirsiniz.
31824_hg.jpg


Duvar kağıtları ile dikkat çekici olan üstteki oda dekorunda da retro etkisi duvarlarda kanıtlanmışa benziyor. Hardal sarısı, avakado yeşili, siyah, beyaz, gri derken bu renklerin birbiri ile olan kombinasyonları ile retro tarz istenilen şekilde oda dekorasyonlarında kendini hissettirebilmektedir. Mor ve canlı pembe renkte bu tarzı yaşatmak isteyenlerin sık tercih ettikleri renkler arasındadır. Batik kumaş uygulamaları, desenler ekose tarzı yaşatmak isteme ve detaylarda genel anlamda tercih olan şal baskıları ile retro tarz odalara tam manası ile adapte edilebilmektedir.
ba0b626e-2393-4219-843e-357afc3d5df2.jpg

Tüylü halı ve pürüzsüz plastik gibi tercihlerle dokuda retroda olmazsa olmaz seçimlerde bulunarak oda görünümlerinizde bu akımın devamlılığına yer açabilirsiniz. Yer yer kadife kullanımı ile de retro oda görünümlerinde hissettirilebilmektedir. Göz çarpıcılığı yakalarken vurgulayıcı görünümdeki dekoratif objelere odalarda yer açmak da çok kaliteli tercihlerimiz arasında yer alabilmektedir. Heykeller, farklı sanat çalışmaları, sehpa ve tabure gibi seçimleriniz ile retro tarzı oda görünümlerinizde en etkili şekilde hissettirip zamanın dönemsel izlerini odalarda yaşatarak işte bu retro dercesine dekorasyonlarınızda arananı bulabileceksiniz.
retro-tarzı-oturma-odası-dekorasyonu-3.jpg
 
Geri
Üst