Rujunuz taze mi?

M

Misafir

Forum Okuru
Rujunuz taze mi?
Makyaj çantanızı yeniden dizmenin vakti geldi! Son kullanma tarihi dolan makyaj malzemesinin kullanılması sağlık açısından çok riskli...

İngiliz bilimadamları, ruj ve maskaraların bakteri üremesine uygun ortam sağladığı ve makyaj malzemesinin kullanıldığı alanda enfeksiyon gelişmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Londra'daki College of Optometrists uzmanları, araştırmaya katılan kadınların 3'te 2'sinin makyaj malzemelerini iki yıldan uzun kullandıklarını söylediklerine dikkat çekti.

Uzun süre kullanmamalı
Bu konudaki en yanlış davranış biçimini sergileyen kadın grubunun 30'larının sonunda, 40'lı yaşlarının başındaki grup olduğunu belirten bilim adamları, bu grubu oluşturan kadınların 5'te 1'inin makyaj malzemelerini 5 yıldan kullandıklarını bildirdi.

Uzmanlar, kadınların makyaj malzemelerini bir başkasıyla paylaşma alışkanlıklarının da tehlikeli olduğuna, özellikle 24 yaşın altındaki grubu oluşturanların 3'te 1'inin bunu sıkça yaptıklarına dikkat çekti.

Makyaj çantasındaki tehlike
Dr. Susan Blakeney, kadınların makyaj çantalarının tehlikelerle dolu olduğunu belirtirken, "En sık rastlananın, maskaranın taşıdığı bakteriler yüzünden kadınların gözlerinin sıkça kaşınması, sulanması ve kızarmasıdır. Hiçbir kadın bunun kaynağını anlayamaz ama bunun sebebi makyaj malzemelerinin son kullanma tarihi aşılarak kullanılmaya devam edilmesidir. Makyaj malzemelerinin başkalarıyla paylaşılması da risk yaratır" uyarısında bulundu.

Dr. Blakeney, kadınlara sık sık makyaj malzemelerini elden geçirmelerini ve son kullanma süresi dolan malzemeleri atmalarını tavsiye etti.

İngiltere'de kozmetik kullanımı 5 yıl öncesine göre yüzde 40 artarak yılda 1 milyar sterlinlik harcama kalemi haline geldi.
 
Geri
Üst