Saadet Işıl Aksoy Hayatı İle İlgili Bilgiler Biyografisi

T

TİTAN

Forum Okuru
Saadet Işıl Aksoy Hayatı İle İlgili Bilgiler Biyografisi
Saadet Işıl Aksoy Kimdir

Saadet Işıl Aksoy hayatı




Sevgili melekler, Kim Kİmdir bölümümüzde bugün, özellikle Mert Fırat ile başrollerini paylaştıkları, sinemalarda oynayan Başka Dilde Aşk filmiyle hafızalarda yer eden Saadet Işıl Aksoy hayatı ile ilgili bilgilerimiz şöyle....




saadet_isil_aksoy-10b.jpg




Ünlü oyuncu Saadet Işıl Aksoy 1983 doğumludur. Televizyonda Güz Yangını, Esir Kalpler, Senden Başka ve Balkan Düğünü adlı yapımlarda rol almıştır.

İlk beyazperde deneyimi ise Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filmiyle olmuştur. Bu film ile 2007 Şili'nin Valdivia Uluslararası Film Festivali ve 2007 Saraybosna Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü almış, 2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü'nü kazanmıştır. ABD 2008 yapımı A Beautiful Life filminde Denise rolünde yer almıştır. Ardından Mert Fırat ile başrollerini paylaştığı Başka Dilde Aşk adlı filmde oynamıştır.

Film 46. Altın Portakal Film Festivali'nde Kent Konseyi Seyirci Ödülü'nü almıştır. 2009 yılında başrollerini Catherine Zeta Jones ve Justin Bartha'nın paylaştığı Aşkın Yaşı Yok / The Rebound filminin Türkiye çekimlerinde küçük bir rol almıştır.
 
Geri
Üst