Saavedra Cervantes Kimdir Biyografisi ve Eserleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Saavedra Cervantes Kimdir Biyografisi ve Eserleri
saavedra cervantes kimdir hayatı biyografisi eserleri çalışmaları resimleri sözleri ile ilgili bilgiler burada melekler
İspanyol edebiyatının temel taşlarından Don Kişot eserini mutlaka duymuş hatta okumuşsunuzdur melekler :) Benim de küçükken çok sevdiğim ve anlatımında ki mizah ve akıcılığı sebebiyle defalarca okuduğum Don Kişot romanının yazarı Saavedra Cervantes'ten bahsetmek istiyorum sizlere.İspanya'nın yetiştirdiği bu yazarın hayatı ve eserleri şöyle;


cervantes-9f.jpg



Ünlü Don Kişot romanının yazarı Cervantes,Roma'ya gidip bir kardinalin yanında mabeyinci olarak çalıştı (1570). İspanya ve Venedik'in Türklere karşı açtığı deniz savaşına katıldı. ispanya'ya dönerken Türk korsanlarının eline geçti (1575). Yakalanarak Cezayir'e götürüldü. Orada beş yıl esir kaldı. Memlekete dönünce düzenli bir iş tutamadı.

Yazarlığa başladı bundan da geçimini sağlayamayınca vergi memurluğu yaptı. Hesap defterleri açık verilince hapse girdi. Don Kişot'u hapiste planladı. Eser 1605'te yayınlandı ve büyük bir ilgiyle karşılandı. Yazar Don Kişot'un birinci bölümünü Lemos kontuna ithaf etmişti. Kont onu himayesine aldı Cervantes bölece geçim sıkıntısından kurtuldu ve kendisini tamamen yazarlığa verdi.

Cervantes, Don Kişot'ta çizdiği tiplerle zamanımıza kadar pek çok yazar ve fikir adamı üzerinde etkili olmuştur. Cervantes'in bu ünlü eseri birçok defa Türkçe'ye çevrilmiştir.
 
Geri
Üst