Saç detoksu nedir nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Saç detoksu nedir nasıl yapılır ?
Hem genç hem de yaşlı modern kadınlar neredeyse her fırsatta gerçekçi olmayan ve ulaşılamaz bir güzellik ideali taşıyan medya mesajlarıyla besleniyorlar. Bu nedenle, birçok kadın ve kız, bu yanlış ideallere uyma girişimlerinde saçlarını, yüzlerini veya vücutlarını değiştirmeye yönlendiriliyor.Saç bakımı, kadınların en son ve en mükemmel saç stiline sahip olmayı takıntılı olabilecekleri bir alandır. Bireyler duydukları gördükleri her şeyi saçlarına uygulayarak saç sağlığını bozmaktadır.Sonuç olarak, muhtemelen kuru, hasar görmüş ve zayıf saçlardan muzdarip olursunuz.Bu noktada, zihniyetimizi , toplumun bize söylediği şeylerden uzaklaştırmak ve bir iç, doğal güzellik kucaklamakla ilgilidir.


saç detoksu.jpg





Saçlarımız vücudumuzun sağlığını yansıtıyor. Yetersiz beslenme , yaşam şekli,çevresel faktörler ve bir takım uygulamalar saçın sağlığını bozabilir. Saç spreyi, köpük köpüğü, şampuan ve diğer saç bakım ürünleri saçınızın sağlığına ciddi bir darbe getirebilir. Bu olumsuz durumları ekarte etmek mümkün. Nasılmı ? Tabiki saç detoksuyla ! Bu saç detoksuyla, saç problemlerin den ağır metaller ve diğer toksinlerden kurtulucaksınız . Saçınız ve kafa deriniz bunun için size teşekkür edecek!

Bakın saçlarımı nasıl uzatıyorum




Detoks sadece yeni bir başlangıç yapmak için saçınızın ihtiyacı olan şeydir.Bir detoks saçınızın sağlığını sağlayarak daha hacimli ve parlak gösünmesini sağlar. Düzenli olarak saçlarınızı yıkamak, temiz tutmak i yeterli değildir. Aslında, kullandığınız şampuan ve saç kremi saçınıza kendi kalıntılarını bırakmakla yükümlüdür. Saçınızı tamamen detoks yapmanız zaman alsa da, farkı ilk seansta hissedebilirsiniz.


Saç dekoksu için yapmanız gereken ilk şey saçınızı uçların dan kesmektir.İdeal olarak, saçlar 4-6 haftada bir kestirilmelidir. Tüm ölü uçları ortadan kaldırdıktan sonra, saçınızı detoks için birkaç temel öğeye ihtiyacınız olacak.


Karbonat

Elma sirkesi

Bentonit kili

Organik bal


Bu dört temel ürünle, basit bir saç temizleme ve detoks rejimi uygulayacaksınız.


Saç Bakım Prosedürü:

1 çorba kaşığı kabartma tozu, bir kapta bir fincan su ile karıştırılır.

Bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir fincansu ile ikinci bir kapta karıştırılır.

Duştan, önce saçlarınızla bu karışımalrı uygulayın . Soğuk su ile yıkayın.

Elma sirkesi karışımını izleyin ve soğuk su ile durulayın.

Eklenen kıvam ve parlaklık için, balı saçınıza uygulayın. Saçlarınız tamamen ıslanıyorken balla saçlarınızla masaj yapın, birkaç dakika bekletin ve durulayın.

Sık boyanan saçlar için bakım önerileri





Detoks Saç Maskesi

1/2 bardak bentonit kil tozu

1/2 fincan aloe vera jeli

1/4 su bardağı elma sirkesi

1 ilave bardak elma suyu


Bentonit kil, aloe vera ve 1/4 fincan elma sirkeli birlikte karıştırın ve saçınıza uygulayın.20 -30 dakika bekletin.Daha sonra suyla durulayın .Ardından 1 fincan sirkeyi saçınıza dökün 3 dakika bekletin.Tekrar saçınızı durulayın..


Not : Bazen saçlarınız iyi görünebilir, ancak düzenli detoks saçlarınızın daha uzun, daha güçlü ve daha parlak olmasına yardımcı olabilir. Bentonit kilini kullanarak saçınızı detoks yaparak saçlarınızın potansiyelini tam olarak elde etmenize yardımcı olabilir.Saç maskesini karıştırırken metal kaşık veya metal kap kullanmayın. Bentonit kilinin negatif yüklü iyonlar açısından zengin olması nedeniyle, metal nesnelerdeki iyonlar kil içindeki maddelerle reaksiyona girerek daha az etkili olurlar.

Boyadan yanan saçlar için bakım önerileri





Saç detoksu için diğer maske


Şimdi, saçları güçlendirmek ve beslemek için bu ev yapımı karışımını yapın. Blenderinizde bir yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı , avokado, ayçiçeği veya badem yağı, 1 çorba kaşığı taze limon suyu ve 1 çay kaşığı elma sirkesi birleştirin.İyice çırpın ve karışımı saçlarınıza uygulayın.uçlarına özel dikkat, iyice kafa derisi ve saç içine masaj yapın.Karışımı bir iki dakika beklettikten sonra durulayın.




Yararları


Kil mineralleri ve toksinleri kuvvetli negatif elektromanyetik yüküyle saçlarınızdan çıkarır. Aloe jel, saçlarınızı sağlıklı tutan antioksidanların yanı sıra besleyici özellikleri de içerir.Elma sirkesi doğal yağları atmadan saçlarınızı temizler. Bu saçlarınızı detoks için en kolay yollardan biridir ve doğal sülfatsız şampuanlar kullandıktan sonra durulama kullanıldığında en iyi sonucu alırsınız. Saçlarınızı elma sirkesi ile haftada bir veya iki hafta içinde birer kez durulayabilirsiniz.


Saçınızı detoks yaparken normal şampuanlar, kremler ve diğer saç ürünlerinden uzak durmanız önemlidir. Ürünlerinizden gelen kimyasallar detoks gelişimini engeller.Detoks işlemi sırasında saçınızı ve saç derinizi kendiniz kullandığınız tüm ürünlerin birikiminden kurtulacaksınız. Detoksunuza devam ederken, saçınız kendiliğinden zamanla oluşmuş plastik, koni ve toksik kimyasallardan arındırılmış olacaktır. Herkesin saçları farklı olduğu için hasar miktarı ve türü değişebilir
 
İlk defa saç detoks uygulamasını örüyorum. Benim saçlarım hayli yıparık. Boyadan maşadan fönden koyun yünü gibi oldu. Kullanmadığım ürün kalmadı saçlarım da tam anlamda düzelmede olmadı. Verdiğiniz önerileri dikkate alıp uyguluycam. Paylaşım için teşekkürler.
 
Toksinler, kimyasallar tümü bağışıklık sistemi için kötü. Vücutun detoks yapmasının önemi de saç ve kafa derisine kadar uzanır. Saç vücudun yaşayan ve nefes alan bir uzantısıdır. Kafa derisi cildin yüzeyindeki en büyük gözeneklerden bir kısmını içerir. Derin temizlik ve arıtmanın rutin bir rejimi, eksiksiz ve dengeli bir sağlık programı oluşturmak için gereklidir.Detoks, yeni bir başlangıç yapmak için saçınızın ihtiyacı olan şeydir. Bir saç derisi detoksu tedavisi, ölü deri gözeneklerini açan saç diplerinden toksinleri çıkarmayı içerir.
 
Saç Detoks temelde toksinler ve saç derisi üzerine biriken katmanı kaldırmak için saç ve kafa derisinin derin temizliğidir. Bir saç detoksu tedavisi toksinleri saç derisinden uzaklaştırmaya, kıl foliküllerini açıp, sebum üretimini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Yani temelde saç derimizi ve saçlarımızı temiz, sağlıklı görünümlü bir saçlara kavuşur.Saç detoksu sırasında hiçbir işleme izin verilmez. Bu, saç düzleştiricilerinin ve kıvırma maşalarından en az bir hafta boyunca uzak kalınması gerektiği anlamına gelir.Saçlarınız ağırlıklı olarak proteinten oluşur, bu nedenle A, B, D ve E vitaminleri veya hindistancevizi yağı içeren herhangi bir ürün kullanın.
 
Geri
Üst