Saç dökülmesi için hardal yağı kullanımı

Uzman SühaN

Administrator
Saç dökülmesi için hardal yağı kullanımı
Saç dökülmesi konusunda endişelenmek normaldir. Bir çok insan saç dökülmesinden müzdariptir. Sonuçta saçın kişinin görünüme etkisi büyüktür. Saç dökülmesi genetik,yaşam tarzı, kullanılan şampuanlar, boya ,maşa fön gibi nedenlere bağlıdır.Çoğu insan birçok dış veya iç faktör nedeniyle çeşitli saç problemleri yaşar ve saç dökülmeside bu koşullardan dolayı kaçınılmaz olur. Kelliğe kadar ilerleyen saç dökülmesini gidermenin yollarını bu makalede sizlere anlatıcaz.


saç dökülmesi.jpg




Bir çok koşulun saç dökülmesi üzerinde etkisi olduğunu belirtmiştik.Nedenler, basit ve geçici olan bir vitamin eksikliğinden, altta yatan bir sağlık durumu gibi daha karmaşık durumlara kadar değişebilir.Birçok durumda hem erkek hem de kadın için saç dökülmesini tedavi etmenin yolları vardır.Saç dökülmesinin en yaygın nedeni kalıtsal saç dökülmesi adı verilen tıbbi bir durumdur.Neyse ki saç dökülmesine neden olan çoğu sebep durdurulabilir veya tedavi edilebilir. Saç dökülmesinden rahatsız olan herkes bir dermatoloğa görünmelidir.

Androgenetik saç dökülmesi erkeklerde ve kadınlarda görülürken erkekler için dramatiktir. Tiroid hastalığı , anemi , protein eksikliği, kemoterapi ve düşük vitamin seviyeleri saç dökülmesine neden olabilir.Saç dökülmesinin önlenmesi iyi saç hijyeni, düzenli şampuanlama ve iyi beslenme içerir .Birçok saç dökülmesi türü olduğu için nedeni bulmak zor olabilir.Hem duygusal hem de fiziksel stresin saç dökülmesi ile ilgili yakından ilişkisi gözlenmiştir.Saç dökülmesinin, gebelik, tiroid rahatsızlıkları veya hatta oral kontraseptif almaktan kaynaklanan diğer hormonal değişikliklerin bilinen bir sonucu olduğu stresin saç dökülmesinden sorumlu olan hormonal değişikliklere neden olması mümkündür.

Çoğu saç dökülmesi, sistemik ya da iç hastalıklarla ilişkili değildir, yoksul diyet sık rastlanan bir faktördür. Saç önceden belirlenmiş genetik faktörlerin ve genel yaşlanma sürecinin sonucu olarak ince olabilir . Birçok erkek ve kadın, 30 lu ve 40lı yaşlarında saçlarında seyrekleşme farkedebilir. Hastalık, duygusal travma , protein yoksunluğu gebelik , ergenlik ve menopoz gibi hormonal değişiklikler saç dökülmesine neden olabilir.

Hardal Yağının saça Faydaları

Hardal yağı kullanımı son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Gün geçtikçe daha fazla insan şaşırtıcı faydalarından haberdardır ve saç bakım rutinine dahil etmiştir. İşte hardal yağı ile ilgili bazı şaşırtıcı yararlar.

Sıcak yağ masajı daima kökleri uyarmak ve saç büyümesini teşvik etmek için mükemmel bir yöntem olarak düşünülmüştür.Hardal yağını hafif ısıtın ve saçlarınızın derisine bu yağla masaj yapın.. 15 dakika orada bırakın ve sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Düzenli masaj, saç kalitesini önemli ölçüde artıracak ve aynı zamanda saç büyümesine yardımcı olacaktır.Saçlar için hardal yağı kullanmak kepekten kurtulmanıza yardımcı olabilir. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olduğu için işe yarar. Hardal yağının düzenli olarak uygulanması, kafa derisi sağlığınızı önemli ölçüde artıracaktır.

Antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle kuru kafa derisi için mükemmel bir bakım olabilir. Ayrıca saç foliküllerini canlandırır ve saç büyümesini teşvik eder. Hardal yağı ile hindistancevizi veya zeytin yağı karıştırın ve birkaç dakika boyunca kafa derinize masaj yapın. Saçınızı bir havlu ile örtün ve 30 dakika sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayın. Saç derinizi sağlıklı tutmak için ayda bir kez yapın.Saç bakımı rutininize hardal yağı eklemek Sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Ayrıca hardal yağı saçlarınızı kısa sürede uzatır.

Saç dökülmesi tedavisi nedene bağlıdır. Bazı durumlarda, altındaki nedeni tedavi etmek sorunu düzeltir. Diğer tedaviler arasında ilaçlar ve saç restorasyonu sayılabilir. Saç dökülmesini önlemek için evde yapabileceğiniz bir takım uygulamalar vardır. Bunlardan biride hardal yağını kullanmaktır.Hardal yağının dışın da saçı uzun süre fönden maşadan uzak tutmak gerekir. Ayrıca sağlıklı beslenmek , saç hijyenini sağlamakta gerekir.Bunların yanısıra Demir, çinko ve B12 vitamini gibi vitamin ve minerallerden yüksek gıdalar tüketmek saç sağlığınızı koruyacaktır..
 
Ben saçlarımı sık sık boyuyorum. Dip boyam geldiği zaman saçlarımda hemen dökülmeler başlıyor. Bazen boyamak istemiyorum saçlarım dinlensin istiyorum ama bu dökülmeler yüzün den hem saçımı kestiriyorum hemde boyuyorum. Saç dökülmesi için hardal yağı kullanımını ilk defa duydum mutlaka uygulayacağım.
 
Gerçek hardal yağını bir besin takviyesi olarak kullanmanın veya pişirmenin tehlikeleri vardır. Bu, tüketilecek herhangi bir şeyde kullanılmamalıdır. Bununla birlikte, masaj yağı olarak kullanabilirsiniz.Hardal yağı mükemmel bir nemlendiricidir. Saçı kökünden ucuna kadar besler.Saçları cömertçe koşullandırmaya yardımcı olan temel alfa yağlı asitleri içerir. Saçları nemlendirme, saç uzamasını ve kalınlığını arttırmak için de önemlidir.Kafa derisini hardal yağı ile masaj yapmak , kafa derisi için faydalıdır. Kan dolaşımını hızlandırır ve böylece saç büyümesine yardımcı olur. Hardal yağı da mükemmel bir saç uyarıcıdır.Hardal yağı saç foliküllerini besler. Saç folikülleri, gerekli besin maddelerinin eksikliği nedeniyle sağlığını kaybeder. Hardal yağı kullanılması bu eksikliği oldukça iyi karşılamada yardımcı olur.
 
Geri
Üst