Saç toneri nedir , evde saç toneri nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Saç toneri nedir , evde saç toneri nasıl yapılır ?
Saç toneri belkide çoğunuz ismini yeni duydunuz. Saç tonerleri saç boyama işleminden sonra hoş olmayan renklerin ortaya çıkması durumunda , bu renkleri saçlardan kaldırmak için kullanılır. Yani saçlarınız orealle veya volümlü oksidanla açıldıysa ve ortaya turuncu , kızıl saç çıktıysa saç toneri burada devreye giriyor. Kısacası istenmeyen renk pigmentlerini ortadan kaldırıyor. Saç rengi çok aşırı siyah olup platin sarısı elde etmek isteyenlerde kızıllıklar ve turuncu renklerin ortaya çıkması muhtemeldir. Saçlarda istenmeyen rengin olması , saçlarda birden fazla rengin olması hoş bir görüntü oluşturmaz. Bu durum canınızı sıkabilir. Saç toniği kullanarak istenemeyen bu renkleri ortadan kaldırabilirsiniz. Makalemizin devamında '' saç toneri nasıl kullanılır '' sorusu ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


evde saç toneri nasıl yapılır.png






Saç tonerleri saça güzel bir ton veren ürünlerdir. Genellikle mor-mavi renklidir. Açılmış saçlara uygulandığında saça küllü tonlar sağlamaktadır. Bu daha doğal görünümlü bir saç tonu demektir! Ayrıca saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesini de sağlayabilir. Tonerler saç renginin alt tonunu değiştirir . Tonerler, çeşitli avantajlara sahip saç rengini tazeliyor ve daha güzel görünmesini sağlıyor. Tonerler ayrıca tellerin etrafında koruyucu bir bariyer oluşturarak saçı güçlendirir . Saç toneri kullananlar saçın rengini korumak için bir takım önlemler almalıdır. Mesela saçınızı ısıyla şekillendirirken koruyucu saç ürünleri kullanmanız gerekir. Ayrıca saçlarınızı sık yıkamaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz.





gıda boyasıyla saç toneri.jpg





Saç toneri gratis mağazalarında bulunduğu gibi internette bir çok web sitesinden temin edilebilir. Saç toneri markaları arasında ; Stardust Silver Mor Şampuan , Schwarzkopf Blondme T İce Buz Saç Boyası , Wella Color Charm T18 , Provoke Touch Of Silver Renk Koruyucu Mor Şampuan vardır. Daha bir çok ürün var ancak biz sadece birkaçını yazdık. Bunların dışında evde saç tonerinizi kendinizde yapabilirsiniz. Evde saç toneri yapanlar istedikleri saç tonunu yakaladıklarını belirtiyor. Gıda boyasıyla saç toneri yapılır mı ? Evet yapılır makalemizin devamında evde saç toneri yapımının tarifini vereceğiz.




saç toneri nasıl kullanılır.png






Evde saç toneri nasıl yapılır ?





İhtiyacınız olan malzemeler .

Su
Elma sirkesi
Saç kremi
Mavi ve kırmızı gıda boyası





Bir bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza dökün. Havlu yardımı ile saçalrınızdaki fazla ıslaıklığı alın.2 yemek kaşığı saç kremine 2 damla kırmızı 4 damla mavi renk gıda boyası kullanın. Bu renklerin karışımı mor rengine ulaşmanızı sağlar. Bu karışımı saçlarınıza uygulayın ve yarım saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı bol su ile yıkayın ve şampuanlayın.Saçınıza büyük bir renk veya stil değişikliği yaparken her zaman profesyonel yardım almanızı tavsiye ederiz.


Stardust Silver Mor Şampuan gümüş renkli ve açılmış sarı saçları tonlamak, dengelemek ve korumak için özel olarak formüle edilmiştir. Bu sampuan elde ettiğiniz saç rengini kilitler. Saçınızı besler , saç renginizin canlı ve parlak görünmesini sağlar. Schwarzkopf Blondme açılmış saçlar için ideal bir seçimdir ve çoğu saç stilisti tarafından tercih edilir. Saç tonlarını hem güçlendirmek hem de nötralize etmek için kullanılabilir. Bu tonerin düşük amonyak formülü, saç renginizi vurgular. Bu ürünün buz versiyonu platin sarışınlar için mükemmeldir. Watson saç toneri işe yarıyor mu ? Evet , saç tonerleri istediğiniz saç rengini tonlamanızı sağlar. Saç toner ürünlerin amacı bu.


Saç tonerinin etkisi ne kadar sürer? Saçları yıkama sayısına bağlı olarak 4-5 hafta kadar sürer. Saç tonerleri saça zarar verir mi? Doğru saç toniği kullanıyorsanız saça zarar vermez. Ayrıca, amonyak içermeyen bir toner kullanılmasını tavsiye ederiz. Saçlara daha sofistike veya özel bir ton kazandırmak isteyenler için saç tonerleri önerilir. Ağartma işleminden birkaç gün sonra veya ağartma işleminden hemen sonra, tonerin formülüne bağlı olarak uygulanabilir. Saç tonerleri, özellikle çok kırmızı , turuncu veya sarı göründüğünde saçın gölgesini hafifçe ayarlayacaktır. Saç tonerleri saç boyası hatalarını düzeltir. Farklı saç renkleri üzerinde farklı şekillerde çalışan farklı tiplerde saç tonerleri vardır kendiniz uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

Toner, saç renginize daha dengeli -bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olabilir. Toner, sorunlu kısımları giderir.Saç tonerleri daha çok açılmış saçlarda etkili sonuç veriyor.İstediğiniz tonu ilk önce elde edemeyeceğinizi bilin. Bazı gölgelerin elde edilmesi zaman alabilir. Örneğin, ilk başta gümüş rengini elde edemeyebilirsiniz. Saçlarınız yeşilimsi olabilir. Bu durumda saç renginizi biraz daha açmanız gerekebilir. Saçınızın herhangi bir yerinde toner kullanın. Toneri kullanmak istediğiniz saç bölümünü toplayın ve uygulayın. Tonerin tüm saçlarda eşit şekilde kullanılması gerekmez, ancak uygulanabilir. Çok fazla yıkarsanız, toner saçlarınızdan solmaya başlar. Yıkamalar arasında daha uzun süre beklerseniz, toneriniz daha uzun süre dayanır.

Saç tonerleri ağartılmış veya renkli saçları düzeltmek için çalışır - ister kahverengi, ister sarışın, ister kırmızı bir gölge. Bir toner kullanılması, istenmeyen tonları etkisiz hale getirebilir . Birçok mağazadan alabileceğiniz mor şampuanlar ve saç kremleri gibi mor ve mavi tonerler saç pürüzlerini ortadan kaldırıyor. Mavi tonerler turunculuğu ortadan kalıdırır . Mor tonerler saçı küllü gösterir ve sarışınlar için en iyi sonucu sağlar.Toner ne kadar dayanır? Saç tipinize bağlı olacaktır. Cildiniz güneş ışınlarından etkilenebilecek tek şey değil! Güneş ışığına maruz kalmak renkli saçların solmasına neden olabilir. Saçınızın uzun süre kalıcı kalmasını sağlamak için güneşe maruz kalma sürenizi sınırlandırın ve uzun süre güneş altında kalacağınız zaman şapka kullanın.
 
Geri
Üst