Saça iyi gelen esansiyel yağlar

Uzman SühaN

Administrator
Saça iyi gelen esansiyel yağlar
Uzun parlak ve sağlıklı saçlara sahip olmak her bayanın hayalidir. Günümüzde bir tıkla internet aracılığıyla saç bakım önerilerine ulaşmaktayız. Ve bu elde ettiğimiz bilgilerin çoğu faydalı olsada geri kalanı bilgi kirliliğinden öteye geçmiyor. Bu makalede saç bakımı ile ilgili sizlere en doğru bilgileri vermeye çalışıcaz. Verdiğimiz bilgilerin hepsi denenmiştir. Saç, saç bakımı,saç nasıl uzatılır,saçı uzatan yağlar, saç bakım yağları ile ilgili detaylı bilgiler makalemizin devamın da .

saça iyi gelen yağlar.jpg


Bakın saçlarımı nasıl uzatıyorum




Vücudumuzun sağlıklı olması için doğru bir beslenmeye ihtiyacı vardır. Vücudumuz gibi saçımızın da ayrı bir bakıma ihtiyacı vardır. Doğru beslenme, stresten uzak kalma, esansiyel yağlarla bakım uygulama gibi alternatiflerle saç sağlığınızı sağlayabilirsiniz. Biliyorsunuzki saçlar, boyandığında, güneşe maruz kaldığın da , hormon bozukluğunda,sık sık fön ve maşalamadan dolayı yıpranıp dökülüyor. Bunların dışında dökülmeler genetikte olabiliyor. Peki tüm bu olumsuz durumları ekarte etmek mümkünmüdür ? Elbetteki evet ! Saç sağlığınızı koruyucak ve güçlendiricek önerilerimizi vermeye başlıyoruz..

Dermatoloji Arşivlerinde bulunan saç dökülmesi tedavisi üzerine yapılan bir araştırma, sedir ağacı, kekik, lavanta ve biberiye esansiyel yağlarından oluşan bir karışımın uygulanması ve masajının, birkaç ay boyunca tutarlı kullanım sonrasında saç büyümesini arttırdığını orata koymuştur..

Saç detoksu nedir nasıl yapılır ?


Lavanta Esansiyel Yağı

Dünyadaki en kullanışlı uçucu yağ, lavanta esansiyel yağı saç büyümesini harekete geçiren en iyi uçucu yağlardan biri. Saç foliküllerine kan dolaşımını arttırır, böylece uzun ve sağlıklı güçlü saçlar elde etmek için gerekli besin maddelerini sağlar.

Sedir Ağacı Esansiyel Yağı

Antik Mısırlıların ve Kızılderililer tarafından kullanılan bu yağ saç sağlığını en etkili şekilde sağlıyor. Ayrıca tıbbi ve kozmetik amaçlı kullanılıyor. Saç dökülmesinin önlenmesi ve kepek ve kaşıntılı saç derisi sorunları mücadelede kanıtlanmış yağdır.

Kekik Esansiyel Yağı

Kekik antik zamanlardan beri Yunanlılar, Mısırlılar ve Romalılar tarafından kullanılan bir bitkidir. Kaşıntılı saç derisi,saç derisi enfeksiyonları ve kepek gibi sorunlardan kekik yağıyla kurtulabilirsiniz.Bakteri, mantar ve diğer mikroplar saç derisinde birikebilir, kafa derisi enfeksiyonlarına neden olabilir ve saç dökülmesine neden olur. Kekik uçucu yağ, kıl foliküllerini tıkayan mikropları veya bakterileri önleyen antiseptik özellikleri içerir

Ylang Ylang Esansiyel Yağı

Parfümlü ve taze beyaz ylang ylang çiçeklerinden alınan ylang ylang esansiyel yağı doğu asyaya özgüdür.Kafa derisinde fazla sebum üretimini dengeleyerek ve kafa derisinde doğru kan dolaşımını iyileştirerek, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olurken saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.

Nane Esansiyel Yağı

Nane nane yağının ana bileşenlerinden biri , saç derisinde soğutucu ve yatıştırıcı etkilere sahip mentol dür. Bu etki, saç foliküllerini uyarır ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur. Mentol, ağrıyı uyuşturmaya ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olduğu için, yumuşak iltihaplı cilt koşulları ve kafa derisi üzerindeki kaşıntılı sorunları için de özellikle uygundur.

Biberiye Esansiyel Yağı

Saç büyümesini ve kalınlığını artırmak için biberiye yağı kullanabilirsiniz.Saç dökülmesini önleme ve kıl foliküllerini güçlendirerek ve kafa derisinde kan dolaşımını harekete geçirmede son derece etkilidir.

Papatya Esans Yağı

Bu yatıştırıcı yağ mükemmel anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Dermatite, sedef hastalığına ya da kepeklenmeye benzer kafa derisi problemlerine iyi gelir. Saçı besler ve saça uygulanıp güneşe çıkıldığında saç rengini açar.

Limon Esansiyel Yağı

Yağlı bir kafa derisi için ideal bir kurutma ve temizleyici yağdır. Yağlı saçlarınızla birlikte kepek ve kafa deriniz varsa, limon yağı yardımcı olabilir. Antiseptik ve antimikrobiktir, sivilce ve kepekleri sıklıkla karmaşık hale getiren sekonder enfeksiyonların çözümüne yardımcı olur.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı saç foliküllerinin derinliklerinde çalışır,hemen hemen her cilt ve saç problemini tedavi etmek için popüler bir şekilde kullanılmaktadır. Kepek için bir numaralı ilaçtır. Kafa derisini nemlendirir ve kuruluk ve kaşıntıyı hafifletir.


Yukarıdaki yaşam tarzı alışkanlıklarını uygularken saç dökülmesini durdurmak ve yeni saç büyümesini teşvik etmek için esans yağlarından birini veya birkaçını kullanın! Farklı uçucu yağların farklı özellikleri vardır; Bazıları kuru saçlar için iyi olurken bazıları aşırı yağlanmayı gidermeye yardımcı olur. Saçınızın ve kafa derinizin doğasına bağlı olarak, ihtiyaçlarınıza en uygun uçucu yağları seçmelisiniz Uçucu yağlar çok güçlüdür ve doğru şekilde kullanılmazlarsa tahrişe neden olabilirler. Yüksek kaliteli ve% 100 saf uçucu yağlar satın aldığınızdan emin olun. Hamileler ve emziren anneler bu yağları kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
 
Hepimiz tarzımızı ve imajımızı tanımlayabilecek muhteşem sağlıklı bir saçımız olsun istiyoruz.Esansiyel yağların sağlıklı saçlardaki rolü önemlidir. Saç bakımı için doğal uçucu yağları kullanmak, birçok farklı kültürde eski bir uygulamadır. Dikkat çeken özellikleriyle uçucu yağlar kullanmak, saçlarınızda ve saç derisinde mucizeler yaratabilir. Uçucu yağlar sadece saçlarınız üzerinde değil aynı zamanda saç derinize de harikalar yaratabilir. Uçucu yağlar, kuru ve hasar görmüş saçların nemlenmesine yardımcı olur . Bu uçucu yağlardan en iyi sonucu almak için, onları doğru bir şekilde kullanmanız önemlidir.Uçucu yağlar, birtakım tıbbi özelliklere sahip bitkilerin özüdür. Kepek, saç dökülmesi gibi belirli saç sorunlarının tedavisinde uçucu yağlar kullanılır. Kafa derisinde kan dolaşımını artırabilir ve saç folliküllerini uyararak saç uzamasını teşvik edebilirler. Bu doğal yağlar saçınıza nem katacak ve parlatacak, kafa derisini besleyecektir. Her uçucu yağ farklı olduğu için ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçiniz. Hamile olan kadınlar uçucu yağları kullanırken özel dikkat göstermelidir. Ve bu yağları kullanmadan önce mutlaka hekime danışmalıdır.
 
Geri
Üst