Saçlarda maden suyu mucizesi !

Uzman SühaN

Administrator
Saçlarda maden suyu mucizesi !
Saçlarınız dökülüyor ve piyasada mevcut olan her şampuanı veya saç kremini denemekten bıktınız mı? Belki de suyun kalitesini kontrol etmenin zamanı gelmiştir . Saç dökülmesi dünya genelinde yaygın bir sorundur. Birkaç nedenden dolayı ortaya çıkar ve bunlardan biri saçınızın maruz kaldığı su türüdür. Kentsel bölgelerde yaşayan insanlar, su kalitesinin düşük olması nedeniyle daha fazla saç dökülmesi yaşıyor. Maden suyunun saç dökülmesini önlediğini biliyormuydunuz ? Maden suyu magnezyum, sodyum, kalsiyum ve potasyum gibi önemli bir mineral kaynadağıdır , tüm bu mineraller saç sağlığınızı önemli ölçüde etkiliyor.Maden suyunu saça kullanmak , sert su artıklarını saçlarınızdan temizleyerek ve saç derinizde sağlıklı bir ph dengesi sağlamanıza yardımcı olacaktır. Makalemizin devamında '' maden suyu saça nasıl kullanılır maden suyu ile saç düzleştirme '' ile ilgili tüm detaylar ele alınacaktır . Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




maden suyunun saça faydası varmı.jpg




Maden suyunu tüketmenin sağlığımız üzerinde bir dizi faydası vardır. Mineralli su tüketimi kemik sağlığını destekliyor, kardiyak hastalıkları azaltıyor , kan basıncını yönetiyor ,vücut yağını dengeliyor , cildi parlatıyor , zihinsel uyarıyı artırıyor v saç sağlığını da destekliyor. Günümüzde hem kadın hemde erkekler saç dökülmesinden müzdariptir. Aynı zamanda günümüzda saç dökülmesi hayli artmış durumda . Bir dizi koşul saç dökülmesine neden olabiliyor. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, saçları sürekli ısıya maruz bırakma , stres , kullanılan şampunlar jöleler, şekillendiriciler saçların dökülmesine neden olabilir. Bunların yanı sıra musluk suyunun sert olmasıda saçları dökebiliyor. Bu noktada maden suyunu saçlara uygulamak size fayda sağlayabilir. Maden suyu saç derisi problemlerinden biri olan kepeklenmeyi kaşıntıyı önlüyor , aynı zamanda saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor.




maden suyu saça nasıl kullanılır.jpg





Maden suyunun saça faydası var mı ? Vücudumuzun büyüy bir kısmı sudan oluşuyor. Su tüketimi bu konuda çok önemlidir. Tüketilen suyun kalitesi genel sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Maden suyu sodyum ve bikarbonat deposudur. Çeşitli vitamin ve mineral içeren maden suyu saçları sağlıklı ve parlak yapıyor. Özellikle saç uçları kırılanlar, saçları dökülenler kepek pproblemi olanlar saçlarına maden suyu uygulayabilir. Saçlarda maden suyu mucizesi bu kadarla da sınırlı değil. Saçlarınız mat ve cansızsa maden suyunu saçlarınıza uygulayın. Maden suyu saça nasıl sürülür ? Saçlarınızı şampuanladıktan sonra durulayın daha sonra saçlarınıza maden suyu dökün ve masaj yapın. Maden suyunun içindeki sodyum birkabonat saçlarınızı güçlendirecek ve sağlık kazandıracaktır.




maden suyunun saça faydaları.jpg





Sert su saç dökülmesine neden olur saç yıkamada kullandığınız suyun sertliğini herhangi aletle kontrol edin. Mineralli su saça zarar vermeden temizlemeye yardımcı olabilir. Saçınızı her seferinde mineral suyla yıkadığınızda, size ekstra temiz ve parlak saçlar kazandırır. Maden suyu saç beyazlaması içinde etkilimidir ? Evet etkilidir , kafa derisinin pH dengesini sağlar dengelenen p H ile beyaz saç folikülleri yitip gider. Maden suyu saç yağlanması sorunu olanlar içinde etkilidir. Maden suyu saç rengini açar mı ? Sodyum birkarbonat özelliği bunu yapabilir. Özellikle röfle yapıp dip boyası kızıl olanlar için etkili olduğu söyleniyor. Maden suyu yüzde tüylenme yaparmı ? Hayır yapmaz tüylenme probleminiz varsa bu hormonlarınız ile ilgili olabilir.





Saçlarınız için potansiyel olarak zararlı olabilecek bazı su türleri vardır. Klor, belediye şirketleri tarafından kirleticilerden kurtulmak için musluk suyuna eklenen bir kimyasaldır. Ancak, düzenli olarak klora maruz kalmak saçınızı kurutabilir ve sonunda saç dökülmesine neden olabilir. Şehirlerde sert su, saç kaybının en büyük nedenidir. Saçlarda kırılmaya, kuruluğa ve incelmeye neden olan yüksek miktarda magnezyum, silika ve kalsiyum içerir. Sert su ayrıca kepeklenmeye neden olur ve saç köklerinizi tahrip eder. Saf sudaki yağmur suyu saçlarınız için iyidir. Ancak yüksek kirlilik seviyeleri, yağmur suyunu bile zehirli ve asitli hale getirir. Havadaki zararlı kirleticiler yağmur suyuyla karışır. Yağmurda ıslandığınızda kafanız kaşınıyorsa nedeni budur.Deniz suyunun saçınızı kuru ve kırılgan bırakan yüksek miktarda tuzu vardır. Saçınızı tuzlu suya maruz bırakırsanız, derinlemesine bir bakım işleminden geçmeyi unutmayın.

Maden suyuna ilaveten doğal yöntemlerle saç dökülmesini önleyebilirsiniz. Amla veya bektaşi üzümü saçlarınız için mükemmel bir bileşendir. Zengin bir C vitamini kaynağıdır. Ek olarak, saçların uzamasına yardımcı olan ve saçların incelmesini azaltan antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Çemen otu Saç dökülmesinin tedavisinde çok etkilidir. Çemen otu tohumları saç köklerinizi besleyen ve saç büyümesini artıran hormon önleyiciler içerir.Pancardan elde edilen meyve suyu karbonhidrat, protein, B ve C vitaminleri, fosfor ve diğer besinleri içerir. Soğan saç köklerinize kan dolaşımını artıran, onları yenileyip iltihaplanmayı azaltan yüksek kükürt içeriğine sahiptir. Antibakteriyel özellikleri de kepekleri uzak tutar.


Kilo vermenize ve saç dökülmesini önlemenize yardımcı olurlar. Keten tohumu, saç dökülmesini önleyen ve saç büyümesini destekleyen omega-3 yağ asitlerini içerir. Hindistan cevizi yağı saçınızı güçlendirir. Hindistan cevizi sütü, demir ve potasyum gibi bol miktarda mineral ve yağ ve proteinler içerir. Hindistan cevizi suyunu az miktarda suyla karıştırıp kafa derinize uygulayabilirsiniz. Hibiscus, saç dökülmesine karşı koymak için mükemmel bir doğal çözümdür. Saç dökülmesini önler, saçınızı erken ağarmadan korur ve kepeklenmeyi önler.Yumurtalar kükürt, protein ve selenyum, çinko, iyot ve fosfor gibi mineraller bakımından zengindir. Saç büyümesini arttırır ve saçınıza doğal bir parlaklık kazandırır. Bir yumurta beyazını bir çay kaşığı zeytinyağı ile çırpın. Bunu saçınıza bir maske gibi uygulayın ve 2-3 saat açık bırakın. Hafif bir şampuanla yıkayınız.


Asyalılar yüzyıllardır parlak ve sağlıklı saçlar için kına kullanıyor. Kına ayrıca saçlarınız için doğal bir renklendirici madde olarak da işlev görür. Saç dökülmesini önler, saçınızı daha güçlü ve parlak hale getirir. Aloe vera sadece cildiniz için değil saçınız için de iyidir. Saç derinize doğru pH seviyelerini korur ve saç büyümesini arttırır. Aloe veranın düzenli kullanımı kafa derisi iltihabını azaltır, saçınıza güç verir ve kepeklenmeyi önler. Doğrudan kafa derinize aloe vera suyu uygulayın ve birkaç saat bekletin. Ilık su ile yıkayınız. İşlemi haftada en az 3-4 kez tekrarlayın. Ancak saç dökülmesini iyileştirmek için diğer faktörler de önemlidir. Sağlıklı beslenmeniz ve bol su tüketmeniz gerekiyor..



Saçın % 25 sudur. Bu nedenle, ne kadar fazla su tüketirseniz, saç gücünüzde o kadar artar. Su tüketimi saç derisini nemlendirir. Su içerek saçınızı detoks edersiniz. Günde en az 2 litre su içmelisiniz. Sağlıklı saçı teşvik etmek için gereken A ve B vitaminlerini ve biyotin içeren besinler tüketin. Su saçı nemlendirir, vitaminler size ekstra besin sağlar. Stresinde saç dökülmesi üzerinde olumsuz bir etkisi vardır. Aşırı strese maruz kalmak saçları döker kepeklenmeye neden olur. Stresinizi kontrol altına almaya çalışın. Derin nefes teknikleri uygulayın ayrıca yoga ve meditasyon yapın. Umarız bu makale sizler için faydalı olmuştur , konuya dair sorularınız veya önerileriniz varsa yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz..
 
Geri
Üst