Saçlarımız İçin Hangi Vitaminleri Almalıyız

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Saçlarımız İçin Hangi Vitaminleri Almalıyız
saç dökülmesi hangi vitamin eksikliğinden olur saç dökülmesi hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır a e c vitaminleri
Vücudumuzun vitaminlere ihtiyacı vardır...Vücudumuz gibi saçlarımızında vitaminlere ihtiyacı vardır...Saçlarımızın mat, donuk veya kuru olup saç derimisizin pul pul dökülmesinin bütün nedeni aldığımız eksik vitaminlerdir...

İşte bu sorunlardan kurtulmanız için gerekli vitaminler melekler :tik:

saclariniz-icin-bitkisel-bakim-oneriler-1922.jpg


Saçlar için gerekli ana vitaminler B grubu vitaminleridir. A E C vitaminleri de bu konuda önem taşıyorlar.

B2 Vitamini: Vücudunuzda B 2 vitamini eksikse bunu çok kolay anlayabilirsiniz. saç kökleri çok çabuk yağlanıyor uçları ise kuru kalıyorsa bu B2 eksikliğinin bir belirtisidir. Bu vitamini sayesinde bizim saçlarımız sağlıklı bir görünüme sahiptir. B2 vitamininin kaynağı süt ürünleri et karaciğer ve ekmektir.

B3 Vitamini: Saçlarda gerekli miktarda B 3 vitamini yoksa saçlar erken beyazlamaya başlar. Bu vitamin saçlardaki pigmetlerin oluşumundan sorumludur. Ayrıca saçların uzamasında da etkin rol oynar. B3 vitamini önemli ölçüde sığır eti ve karaciğerdeayrıca bira mayası içinde balık fıstık ve bütün tahıllarda bulunur.

B5 Vitamini: Pantotenik Asit olarak da bilinmektedir. Vitaminin vücutta az olması saç folikülü hücrelerinin yeteri kadar beslenmemesine neden olu. Eksikliği durumunda saç dökülmelerine neden olabilir. Bu vitamin yiyeceklerde bol miktarda bulunur. Bu vitaminin kaynağı tavuk eti karaciğer kepek yumurta sarısı tahıllar fıstık brokoli bira mayasıdır.

B6 Vitamini: Saç derisi kuruluğu ve kaşıntı probleminiz varsa bu b 6 vitamini eksikliğinden kaynaklanabilir. Sevmediğimiz kepek oluşumunda da B6 yetersizliğinin önemli rolü vardır. B6 vitamini eksikliğini tavuk balık karaciğer böbrek yumurta sebze soya fasulyesi muz fındık patates lahana kepekli tahıl ürünleri tüketerek giderebilirsiniz.

B9 Vitamini: Saç uzamasında etkili bir vitamin olarak bilinmektedir. Sebzeler peynir balık gıda mayası yeterli miktarlarda B9 vitamini içerir.

B10 Vitamini: Bu vitamin saçın doğal renginin korunmasına ve beyazlamaya karşı mücadelede görev alır. Süt ürünleri pirinç patates balık fındık yumurta sarısı ve bira mayası tüketerek B10 vitamini eksikliği telafi edebilirsiniz.

B12 Vitamini: İçerdiği koblattan dolayı kobalamin olarak da bilinir. Bu vitamin hücre bölünmelerinin hızlı gerçekleşmesi dolayısı ile saçların sağlıklı olmaları için gereklidir. Düzensiz saç dökülmeleri kafa derisi kuruluğu ve kaşıntı bu vitamin eksikliği nedeni ile ortaya çıkabilir. B12 vitamini hayvansal ürünlerde - et deniz ürünleri süt ürünleri yumurta sarısında bulunur.

BC vitamini: Folik asit olarak da bilinir. Folik asit yeni hücre üretimi açısından önemlidir. Vitamin saçlarn uzamasında önmeli bir etkiye sahiptir. Sebzeler karaciğer bira mayasında bulunur.

C vitamini: Bu vitaminin görevi saç köklerine kan taşıyan kılcal damarların çalışmalarını desteklemektir. Bu sayede kafa derisinin kan dolaşımını artırır ve saç kaybının önlenmesini sağlarsaç köklerini güçlendirir. Turunçgiller lahana maydanoz kuşburnu meyveleri C vitamini deposudur.

A Vitamini - Retinol: Kuru ve kırılgan saçların tedavisinde A vitamini yararlıdır. Bu vitamin zarar görmüş saç yapısını geri yükleyip saçlara esneklik kazandırılmasında yardımcıdır. A vitamini kaynakları - balık tereyağı yumurta sarısı karaciğer kayısı böğürtlen havuç olarak bilinmektedir.

E Vitamini: E vitamini kanda oksijen taşıma sürecine dahil olduğundan dolaşımını artırır bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olan insanların saçları da sağlıklı olur. E vitamini eksikliği saç gelişimi olumsuz etkileyip saç dökülmesine neden olabilir. Fındık ayçiçeği yağı kuruyemişlerde bulunur.

Beslenmenize dikkat ederek saçınızın sağlıklı yapısını koruyabilir ve saç ve deri hastalıklarına yakalanmazsınız.
 
Geri
Üst