Saçlarınız dökülüyorsa çözümü burada

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Saçlarınız dökülüyorsa çözümü burada
Hemen hemen her bayanın ortak bir sorunudur saç dökülmesi... Hayatının belli dönemlerin de bu sorun ile karşı karşıya gelen bayanların ortak sorunu olan saç dökülmesinin altın da farklı nedenler olabiliyor.

Özellikle açık renk saçlara sahipseniz ve bunun yanın da koyu renk kıyafet giymişseniz gerçekten oldukça çok can sıkıntısı yaratan bir görüntü oluşuyor. Giysinizin üzerinden ne kadar toplamaya çalışırsanız çalışın gün için de tekrar dökülen saçlar temizlediğiniz yerlere dökülecektir.

Aslın da uzmanlara göre gün için de belli bir miktara kadar dökülen saçlar oldukça normal sayılıyor. Ama bu durum daha fazla saç kaybı yaşandığın da ise önemli bir sorunun altta yattığının belirtisi olarak görülüyor.

İsterseniz öncelikle saç dökülmesinin nedenlerini ve daha sonra evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz doğal saç dökülmesine etkili bir yöntem olan saç bakım maskesi ile ilgili bilgilere bir göz atalım;)

Kadınlarda-Saç-Dökülmesi.jpg


Saç Dökülmesinin Nedenleri
1)Stres
2)Mevsimsel sebepler
3)Genetik nedenler
4)Vitamin ve mineral eksiklikleri
5)Kalitesiz boyalar
6)Şampuan seçimi

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Evet şimdi saç dökülmesinin nedenleri hakkında bilgi sahibi olduysanız gelelim neler yapabileceğinize. İlk olarak stresten ve öfkeden uzak durmanız gerekiyor. Bunu başardıktan sonra gelelim diğer adımlara; Saç dökülmesinin nedenleri bölümündeki vitamin ve mineral eksikliğini ortadan kaldırmak için öncelikle bir doktora görünmekte fayda var. Doktor tanısından sonra vücudunuzdaki eksik mineral ve vitaminler tespit edilmeli ve bunların vücuda takviyesi yapılmalıdır. D vitaminine özen gösterilmeli ve bol bol vücuda alınması için öğleden sonra güneşe çıkmalı ve saçlarınızı beslemeye özen göstermelisiniz. Saç dökülmesini önleyen şampuanları kullanmaya başlayın. Kalitesiz boyalardan uzak durmalısınız ve şampuan seçimine dikkat etmelisiniz. Tüm bunları yaptıktan sonra şimdi gelelim sizin için hazırladığımız maskeye. Saç Dökülmesi İçin Maske Bunun için en başarılı yöntemi uygulayacağız; zeytinyağı, bal ve yumurta üçlüsü. Hatta şimdi bu üçlüye bir de dördüncüsünü ekleyeceğiz, çam yağı. Çam yağı da saç dökülmesi için birebir bir üründür. Mutlaka tavsiye ediyoruz. Tüm bu malzemeleri karıştırdıktan sonra saçlarınıza haftada 2 kere yarım saatlik süreyle uygulayınız. Şampuanınızın içerisine de 50 ml çam yağını karıştırınız ve bununla saçınızı durulayınız. 2 hafta sonra saçlarınızın daha az döküldüğüne şahit olacaksınız. Şimdi bu karışımı güçlendirmeye var mısınız? O halde karışımın içerisine bir miktar tarçın tozunu eklemeyi unutmayın.
 
Saç dökülmesi sadece biz bayanların sorunu değil. Erkeklerin büyük bir kısmının da bu sorun ile mücadele ettiğini hep gözlemledim. Eşim de onlardan bir tanesi. Sebebini anlamadık ama çok kısa süre içinde saçlarında aşırı bir dökülme meydana geldi. Artık saç derisi görünmeye başlamıştı. İlk zamanlar şampuanın yaptığını düşünerek tüm saç bakım ürünlerini değiştirdik ama hiçbir işe yaramadı.


Başka çereler aramaya başlarken bir arkadaşımın önerisiyle avokada yağı kullanmaya başladı. Saç derisinde kuruma olduğu için saçların beslenmediğini internetten okumuştum. Avokado yağını saç derisine sürdük ve 2 saat kadar bekledik. İlk zamanlar saç dökülmesi durdu. Daha sonra ise saçlarda canlanma olduğunu da fark ettik.
 
Merhaba kızlar. Bu konunun çok sıkıntılı bir durum olduğunu en iyi bilen insanlardanım. Uzun süre saç dökülmesi problemi yaşadım. Annem de artık evde sürekli saçlarımı temizlemekten bıkmıştı. Banyoda, tararken ve gün içinde çok fazla dökülüyordu. Ben çareyi zeytinyağı kullanmakta buldum. Belki de benim saçım kuru olduğu için iyi geldi.


Her saç tipine uygun olur mu bilmiyorum ama denemekten bir zarar gelmez. Hatta ayda bir defa zeytinyağının içine yumurta koyarak maske uyguluyorum. Saçım hem beslenmiş oluyor hem de dökülmesi duruyor. Badem yağı kullanarak da saç dökülmesini önleyen arkadaşlarım var. Benim önereceğim bu iki yağı her yerde kolay bir şekilde de bulabilirsiniz.
 
Ah kızlar bu benim en büyük problemimdi. Sabah uyandığımda yastığımda o kadar saç buluyordum ki artık korkmaya başlamıştım. Artık saçlarımı taramaya korkuyordum. Avuç saçlar dökülmesi sinir bozucu olduğundan hemen ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Kesin bir çaresi vardır diye hep aklımdan geçti. Ben besleyici yağlar yerine daha farklı bir formül ile bu sorundan kurtuldum.


Şeftali ağacının yaprakları, ısırgan otu, dulavrat otu, adaçayı ve biberiye otunu kaynamış suya atıp, 10 dakika demlenmesini bekliyorum. Soğuduktan sonra saçlarımı bu su ile başımı yıkadım. Yalan söyleyemem 10 kere den sonra anca saç dökülmemde azalma oldu. Sık olmasa da kullanmaya daha sonra da devam ettim.
 
Saç dökülmesi yaşayanlara çam terebentini tavsiye ederim. Hem saçları çabucak uzatıyor hemde dökülen saçları yeniden çıkarıyor ;) Ben şampuanımın içine koydum böyle kullanımı daha pratik
 
Merhaba, aynen bende sizin gibi saçlarımın için şampuanın içine çam terebentin katıp kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Belki saç yapısında farklılık olacağı için hemen pes etmeyip farklı yöntemleri de denemek lazım
 
Kızlar tüm yazılanları okudum ama şunu unutmamalısınız ki beslenme bozukluğu saç dökülmelerine sebep olan ilk maddelerden. Vitamin eksiklikleri de bu sorunu ortaya çıkarabilir. Genetik olan sebepleri de asla unutmamak gerekiyor. Bol su içmiyorsanız, meyve ve sebze yemiyorsanız bu sorunları yaşamaya biraz da mahkumsunuz.


Ben mesela sürekli havuç yerim. İçinde pigment oranı yüksek olduğu için saçı hem besler hem de kopmaları önler. Bunlara takviye olarak tabi farklı formüller deneyebilirsiniz. Ama yapacağınız ilk iş fast foodtan kesinlikle uzak durun. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirip, stresten uzak durduğunuz zaman büyük değişimler yaşarsınız. Bundan saçlarınız da etkilenir. Ben bunun en büyük faydayı sağlayacağına inanan kişiler arasındayım.
 
Merhaba, aynen bende sizin gibi saçlarımın için şampuanın içine çam terebentin katıp kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Belki saç yapısında farklılık olacağı için hemen pes etmeyip farklı yöntemleri de denemek lazım

Birde sarımsaklı şampuan kullanmanı öneririm .Huncanın özellikle benim saçlarıma çok iyi geldi .
 
Geri
Üst