Saçlarınızı taramaktan korkmayın!!

Moss

Üye
Üye
Saçlarınızı taramaktan korkmayın!!
kökten dökülen saç kökten dökülen saçlar saçın dökülmesi
Bazen saçlarımız dökülecek diye taramaktan çekiniriz, halbuki yanlış yaparız, buyrun:)

kisasac45-9819.jpg


2006 yılından bu yana kozmetik ve dermatolojik ürünler alanında saç ve cilt problemlerine yönelik bilimsel ve dermatolojik çözümler sunan Dr Medica, ´taranan saç daha fazla dökülür´ araştırmasına cevap verdi.

Neden doğru değil?

Belirtilen bilginin sadece 14 kişi üzerinde yapılan test ile elde edilmesinden ötürü bilimsel doğruluğunun yetersizliğine dikkat çeken ve bu nedenle yapılan açıklamanın yanlış bir ifade olduğunu belirten Alpay yaptığı açıklamada; ´kalıcı saç kaybına, kelliğe yol açan dökülmeler tarama ile gerçekleşen dökülmeler değildir. Tarama ile dökülen saçların yerine yenisi cıkar, kellik oluşmaz. Sık tarama ya da fırçalama ile dökülme dönemine girmiş ve mutlaka dökülecek olan saçların saç derisini terk etme süresi hızlanabilir ama dökülen saç sayısı toplamda artmaz, kalıcı saç kaybı ortaya çıkmaz´ dedi.

Günde ne kadar saç dökülür?

Alpay, ´Sık sık fırçalamak dökülen saç sayısını artırmaz. Ömrü biten sacların saç dersini terk etme süresini hızlandırır. Dökülmeyen saç yoktur. Her saç telinin ortalama 3 yıllık ömrü var ve bu sürenin sonunda saç dökülür, yerine yeni saç telleri çıkar. Her saç teli için 3 yılda bir tekrar eden bu döngü sırasında günde ortalama 80-100 saç telinin dökülmesi normaldir.

Çok fazla saç fırçalamak veya taramak ise kalıcı saç kaybına neden olmaz, saç derisinde kellik oluşmaz. Tarama yoluyla dökülen saçlar, ´telogen saç´ dediğimiz ömrünü tamamlamış ve kökünden ayrılmış olan saçlardır. Bu saçlar yıkama, tarama sırasında ya da, rüzgarla, ya da eşarp ya da yastığa sürtünme sırasında kolayca dökülür. Çünkü saç artık kökünden ayrılmıştır. Bu durum, saçlarınızı kaybettiğiniz anlamına gelmez. Biz saçlarımızı hiç taramasak bile, saç kökünden çıkan yeni saç, kökünden ayrılmış bu saçları yukarıya doğru iterek düşürür.´ dedi.
sac-bakimi3-4731.jpg

Saç kaybına yol açan dökülmelerin kaynağında; hormonal faktörlerin, bakır, demir eksikliği, genetik hastalıklar, uzun süre yapılan düşük kalorili diyetlerin yer aldığını vurgulayan Kenan Alpay, ´Saç belli bölgelerden dökülüyorsa ve eliniz her attıgınızda tutam tutam saç geliyorsa, kelliğe yol acabilecek saç dokulmesinin varlıgından soz edilebilir. Bu durumda acilen tedbir alınmalıdır.´ diye belirtti.


...Kadınekseni...
 
Son düzenleme:
Geri
Üst