Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?
Kepek milyonlarca insanın ortak sorunudur.Kişide özgüven eksikliğine nedne olabilmektedir.Kepek, saç derisi kuru veya yağlı hale geldiğinde saçlarda oluşmaktadır. Zararsız, kronik bir durumdur. Günümüzde kepeği önlemek hedefli bir çok şampuan markası bulunmaktadır. İnsanların çoğu bu şampuanlar ve kişisel bakım ürünleri ile kepeği bertaraf etsede bir kısmı bu sorundan hala müzdariptir.Bu makalade kepek,kepek nedir,kepeğin oluşum nedenleri,kepek nasıl geçer ve kepek tedavisi yer almaktadır. Ayrıca keple ilgili ayrıntılı bilgilere ----> Buradan ulaşabilirsiniz. Kepek nedir neden olur nasıl geçer ?



kepek.jpg





Kepek saç derisi ile ilgilidir. Bir çok uzman kepeğin kötü bir hijyen sonucu olmadığını vurgulamaktadır. Sorun büyümekte ve çok hızlı ölen deri hücreleri sorunudur. Tam olarak bunun nedeni belli değil. Malassezia adı verilen çok yaygın bir mantar kepeğe katkıda bulunabilir.Bu mantar en sağlıklı yetişkinlerin kafa derisinde yaşar, sorun çıkarmaz. Bir teori, kepekli birinin bağışıklık sisteminin o mantara aşırı tepki verebileceği yönündedir.Stresli veya hasta olduğunuzda kepek daha da kötüleşebilir. Soğuk ve kuru hava kepeği tetikleyebilir.


Kepeğin nedenleri nelerdir ?


Kepek, kuru cilt de dahil olmak üzere birçok şeyden kaynaklanabilir; Saç ürünlerine duyarlılık; Ve sedef hastalığı, seboreik dermatit veya egzama gibi deri koşulları.Mayaların aşırı büyümesi de kepeklenmeye neden olabilir. Aşırı büyüme, stres, hormonlar, kafa derisindeki çok fazla yağ veya bağışıklık sistemi ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilir..Kepek, cildin pullarının görülmesine ve çoğunlukla kaşınmanın eşlik ettiği kafa derisinin bir durumudur. Bazı durumlarda, utanç verici olabilir ve tedavisi kolay değildir.


Seboreik dermatitli insanlar kepeklenmeye çok eğilimli. Seboreik dermatit , kulaklar, göğüs kemiği, kaşlar ve burun kenarları gibi derinin birçok bölgesini etkiler . Saçlarını düzenli taramayan insanlarda kepek eğilimi görülmeketdir.Kuru ciltli insanlar daha sık kepek almaya meyillidir.Sedef hastalığı olan insanlar, egzama ve diğer cilt hastalıkları diğer insanlardan daha sık kepeklenme eğilimindedir.Parkinson hastalığı olan yetişkinler ve bazı diğer nörolojik hastalıklar kepek ve seboreik dermatite daha yatkındır.Bazı insanlar bazı saç bakımı ürünlerine karşı kırmızı, kaşıntılı, ölçek kafa derisi ile tepki verirler. Birçok uzman şampuanlamanın kafa derisini tahriş edebileceği için kepeklenmeye neden olabileceğini söylüyor.Bazı uzmanlar, çinko, B vitaminleri ve bazı yağ türlerini içeren yeterli gıdaları tüketmeyen kişilerin kepekli olma eğiliminde olduğunu belirtiyor.Uzmanlar ayrıca stres ile birçok cilt problemi arasında bir bağlantı olabileceğine inanıyorlar.



Çoğu zaman doktorunuz, saç dökülmesine ve saç derinize bakarak sorunu teşhis edebilir. Seboreik dermatit, hafif, yağlı, sarı pullar ve belirsiz kenar boşlukları olan plaklarla kırmızımsı görünümlü bir cilt olarak görülür. Sedef hastalığı genellikle gümüşi, pul pul, iyi tanımlanmış plaklarla ilişkilidir.Bir doktor veya dermatolog genellikle seborein veya sedef hastalığının teşhisini derinin görünümüne dayanarak yapacaktır.


Önce, ilaçsız bir şampuanla(organik şampuan ) şampuanlamayı, kafa derisini sağlam bir şekilde masaj yapmayı ve daha sonra durulamayı deneyin.Sık şampuanlama pulları giderir, yağı azaltır ve ölü cilt hücrelerinin oluşmasını önler.Kepek şampuanları içerdikleri ilaçlara göre sınıflandırılır.Şampuanlardan birini kepek kontrol edilinceye kadar günlük veya diğer günlerde kullanmayı deneyinDenediğiniz her şampuan şişesindeki talimatları okuyun ve uygulayın. Bazılarının birkaç dakika bekletilmesi gerekirken diğerleri hemen durulanmalıdır.Küçük çalışmalar, çay ağacı yagının kepeği azaltabileceğini göstermiştir. Çay ağacı yağını haftada bir defa saç derinize uygulayın. Saçlarınıza yine haftada bir zeytinyağı uygulayın.Zeytin yağı saç derinizdeki kurumayı önliyecek ve pul pul görünümü azaltıcaktır.Saç derisini nemlendirmenin en etkili yolu zeytin yağıdır.



Normalde, dermatologlar her gün saçlarınızı şampuanlamaya karşı uyarırlar; kaygı saç dökülmesini ve doğal yağların saçı soyup tahriş edeceğinizdir. Kepek, bunun tersini ortaya koyuyor.Saçlarınızı sık sık yıkamalısınız. .Kepek genellikle kronik bir durum olabilir, ancak uygun tedavi ile kontrol edilebilir.Ne yazık ki, kepeklenmeye yatkınsanız, muhtemelen tekrarlanan bir problemdir. Kepek tedavisi yapılamaz, ancak kontrol edilebilir.
 
Kepek diyip geçiyoruz ya aslında kepeklenmenin nedeni var. Genelde saç derisi ile ilgili problemler kepeklenmeye neden oluyor. Eşimde aşırı derecede kepek vardı.Denemediği yöntem kullanmadığı şampuan kalmadı. Haftada bir saçına zeytin yağı sürünce kepek sorunu ortadan kalktı. Meğer saç derisi çok kuruymuş. Zeytin yağı saçınıda besledi dökülmelerde durdu. Kepek ve saç dökülmesi sorunu olanlara zeytin yağını öneriyorum.
 
Geri
Üst