Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?
Kepek, kuru cilt ya da yağlı cilt ya da kafa derinizde bulunabilecek mantar enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkabilen kafa derisinde yaygın bir hastalıktır. Kepek belirtileri arasında kafa derisinde kaşıntı ve deride görülen beyaz pullanmalardır. Özellikle koyu kıyafetler üzerine döküldüklerinde çok belirgin olurlar. Bu, benlik saygısı ve bir kişinin utancına neden olabilir.Bu makalemizde evde kepekten kurtulmanın yollarına değineceğiz.


saçta kepek.jpg


Saçtaki kepeklenme nasıl geçer ?



Kur bir kafa derisine sahipseniz kepeğe maruz kalmanız muhtemeldir. Şimdiye kadar kepeği gidermek için bir çok yöntemi denemiş olabilrsiniz, kepek şampuanları kullanmış olabilirsiniz ama hala kepekten kurtulmuş olmayabilirsiniz. Sizlere veeceğimiz bu önerileri uygulayarak kepek sorunun dan kurtulabilirsiniz. Kepek ve kuru kafa derisi için test edilmiş ve etkili olduğu kanıtlanmış kürlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Argan yağı


Argan yağı, argan ağacının çekirdeğinden üretilen müthiş bir bitki yağıdır. Fas için yerli, ama son zamanlarda pek çok cilt ve saç ürünlerinde popüler bir katkı maddesi olmuştur. Argan yağı kullanmak için en iyi yol, saf bir yağ temin etmektir. Gece uyumadan önce argan yağını saç derinize damlatın va hafif şekilde masaj yapın. Bu uygulama hem kepeği giderecek hemde saçlarınızın uzamasına olanak sağlayacaktır.


Limon suyu

Limon suyu, kepekten kurtulmanıza yardımcı olabilecek doğal antiseptik özelliklere sahiptir . Aynı zamanda, kafa derinizin doğal pH düzeyini dengeleyecektir. Banyo yapmadan önce limon suyunu saçınıza sıkın ve hafif masaj yapın. 15 dakika sonra saçınızı durulayın.


Aspirin


Aspirin, kepekten kurtulmanıza yardımcı olabilecek mükemmel doğal bir çare. Aspirini toz haline getirin ve kullandığınız şampuanın içine ekleyin.

Elma sirkesi ve muz


Muz vücudun dolaşımını artırır ve böylece cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Muzu ezin ve elma sirkesi ile karıştırın . Elde edilen karışımı saçlarınıza uygulayın 15 dakika bekleyin ve saçlarınızı durulayın

kepek için elma sirkesi.jpg



Yoğurt


Vücudumuzda bulunan maya enflamasyona neden olur. Bundan dolayı mayada ciltte oluşmaktadır. Mayayı vücuttan uzaklaştırmak için dost bakterileri kullanmanız gerekir. Yoğurt, saçlarda kepeklenmeyi önleyen zengin bir bakteri kaynağına sahip olma eğilimindedir. Bu şekilde, kepekten kurtulmanın en iyi yollarından biri olarak düşünülür. Saçınıza yoğurt sürün 15 dk bekleyin ve durulayın.



Karbonat


Soda, kepekten kurtulmak için mükemmel bir çaredir.Ölü deriden kurtulmaya yardımcı olur. Ayrıca, kafa derisinde bulunan fazla yağı kontrol eder. Ayrıca, kepek neden sorumlu mantarların giderilmesine yardımcı olur. Karbonatı sulandırın ve iyice karıştırın saçlarınıza uygulayın 15 bekletin ve durulayın.


Hindistan Cevizi Yağı



Bir çay kaşığı hindistancevizi yağını alın ve sıvı olana kadar ellerinizde ısıtın. Daha sonra beş dakika doğrudan kafa derinize masaj yapın. İsterseniz geceden kafa derinize uygulayabilir sabahta durulayabilirsiniz. Hindistan cevisi yağı hem kepeği önler hemde saçınızın uzamasına yardımcı olur.



Sarımsak


Sarımsak, kepek problemlerine gerçekten karşı koyabilen antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sarımsak kokusundan rahatsızlık duyuyorsanız bu tedaviyi sevmeyebilirsiniz. 6 diş sarımsağı ezin ve zeytin yağı ile karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayın . 15-20 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

Kepek genellikle mantar enfeksiyonu nedeni ile oluşan en yaygın rahatsız edici bir saç problemidir. Temelde ölü deri hücrelerinin birikimi nedeni ile kafa derisinde kalın pulların oluşmasına neden olur. Bu beyaz pullar kafa derisinde kaşıntıya neden olabilir. Sürekli kaşınma tahrişede yol açabilir.Saç, haftada en az üç kez yıkanmalı, daha az şampuan ve su ile iyice yıkanmalıdır. Şampuandan yarım saat önce, kafa derisine iki yemek kaşığı sirke uygulayın ve hafifçe kafa derisine masaj yapın.


Saçlarda kepek olması kadın erkek herkesi etkileyen ortak bir sorundur. Beslenmeniz yaşam şekliniz,çevresel kirliliğe maruz kalma yanlış şampuan seçimi saç ve kafa derinizle ilgili bir çok problemlere yol açabilir. Öncelikle sağlıklı beslenin. Şampuanınızı doğru seçin. Çok sıcak suyla duş almayın. . Duş esnasında saçlarınızı iyice duruladığınızdan emin olun. Yukarıda yer alan önerilerin dışın da saç diplerine kafa derinize zeytin yağı ile masaj yapın. Ayrıca gece uyumadan önce saçlarınızı fırçalayın. Kafa derinize masaj yapın. Günlük olarak saçlarınızı ve kafa derinizi nemli tutacak saç kremleri kullanın. Bu uygulamaları düzenli yaparsanız kepek problemin den kurtulabilirsiniz.
 
Kepeklenme kafa derisi ile ilgili bir durum. Kafa derisi kuru olduğu zaman kepeklenme olabilir. Dermatolojik nedenler yanlış şampuan kullanımıda kepeklenmeye yol açabilir. Kepek problemi olanlar kafa derisine argan yağı sürsün ve masaj yapsın . Gerçekten işe yarıyor.. Kepeklenme durduğu gibi saçlarda çabucak uzuyor
 
Geri
Üst