1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.073
    Beğenilen Mesajlar:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Sağlık için mutfakta dikkat!!

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Mutfağınızla sağlığınız doğru oranda hareket ediyor..Bu yüzden en dikkatli olmanız gereken yaptığınız yemekler ve yiyecek tüketiminiz. [​IMG]
    FIRINI KULLANIN

    Yağlı besinlerin pek çok hastalığın oluşmasında rol oynadığını hatırlatan Keservuran, kızartılan her besinin ağırlığının yüzde 10'u kadar yağ çektini belirtti. Günlük beslenmemizde aldığımız toplam kalorinin ortalama yüzde 25- 30'nun yağlardan gelmesinin yeterli olduğunu söyleyen Keservuran, “Kızartma şeklinde tüketilen gıdalar fırında pişirilerek de aynı lezzet yakalanabilir” dedi.

    Keservuran, "Örneğin, patlıcanları fırınlayın, yumuşadıktan sonra iç mazlemesini ekleyin, karnıyarığınızı, fırında bir süre daha pişirdikten sonra sunuma hazır olacaktır. Patates; elma dilimli kabuklu patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine baharat ekleyin, fırında kızarmış patatesiniz hazır" diye konuştu.

    ET YEMEKLERİNE YAĞ EKLEMEYİN


    Tencere yemeklerinde özellikle kırmızı et kullanıldığında ekstra yağ eklemenin sakıncalı olduğunu dile getiren Keservuran, "Kırmızı etin görünen yağlarını temizlemeniz yağlardan arındırdığınız anlamına gelmez, kırmızı et yine de yağ içermektedir. Doymuş yağ içeriği yüksektir. Mümkün olduğunca görünen yağlarını temizleyin" tavsiyesinde bulundu.

    SOĞANI YAĞDA KAVURMAYIN

    Patates, soğan ve diğer sebzeleri halk arasında "yağda çevirme" diye adlandırılan pişirme yerine tencere yemeklerini pişirirken soğanın suda haşlanması, ardından malzemelerin eklenmesini öneren Keservuran, "Eğer yemeğinizde et grubu besin kullanmadıysanız, son olarak zeytinyağınızı ekleyin, sebze yemeğiniz hazır. Tahıl grubu besinleri pişirirken; makarnanızı az miktarda suda haşlayın, pişirme suyunu dökmeyin ve az pişmiş tüketin. Böylece hem nişastanın emilimini azaltmış hem de vitamin kaybını önlemiş olursunuz" ifadesini kullandı.

    SEBZELERİ BUHARDA PİŞİRİN

    Sebzelerin buharda pişirilmesinin de faydalı olduğunu aktaran Keservuran, "Böylece vücudumuzun temel ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin kaybını en aza indirmiş olursunuz" şeklinde konuştu.


     
  2. çatlak

    çatlak Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.144
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    çok dogru bilgiler en çabuk saglık bozan şeyler mutfakta saol hatırlattıgın için:)
     
Sağlık için mutfakta dikkat!! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mutfakta çalışırken dikkat

    Mutfakta çalışırken dikkat

    Mutfakta çalışırken dikkat... Her kadın için evin en önemli odalarındandır mutfak. Çünkü ailesine yaptığı güzel yemekler buradan çıkar. Peki bazı tehlikelerden korunmak için birtakım kurallara uymanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte mutfakta dikkat edilmesi gereken ayrıntılar... Kadınların en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir mutfak. Lezzetli ve doyurucu yemekler bu...
  2. Tırnak Sağlığınızı Korumak İçin Bunlara Dikkat Edin!

    Tırnak Sağlığınızı Korumak İçin Bunlara Dikkat Edin!

    · Sık sık tırnak dövmesi yaptırmaktan ve her gün oje tazelemekten kaçının çünkü oje çıkartıcılar tırnağınıza zarar vermekte bir süre sonra tırnağın rengi değişmektedir. · Tırnağınızdaki şekil ve renk değişikliklerini ciddiye alın. Bu konuyu muhakkak bir uzmanla paylaşın. · Tırnağınızı uzun süre güçlü deterjanlar ve çözücü maddeler ile temas ettirmeyin. · Sık sık gereksiz yere...
  3. Sağlıklı mutfak için öneriler

    Sağlıklı mutfak için öneriler

    Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez. Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir. Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmenin önemine dikkat çekiyor uzmanlar. İşte size sağlıklı bir mutfak için gerekli 10 ipucu... Sağlıklı süt alın Daima sağlıklı süt satın alın. Açıkta satılan sütlerin...
  4. sağlıklı mutfak için 10 tüyo!!!!!!!!!

    sağlıklı mutfak için 10 tüyo!!!!!!!!!

    Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez. Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir... Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmek gerekiyor. İşte size sağlıklı bir mutfak için gerekli 10 tüyo.. 1.Pastörize süt alın Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın. Eğer seçme...
  5. Böbrek Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Böbrek Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

    böbrek sağlığı, böbrek sağlığı için nelere dikkat etmeli, böbrek ağrısı Sindirim sisteminin en önemli bölümünü oluşturan böbreklerin sağlığı için dikkat edilmesi gereken önemli bilgileri sizler için paylaşıyoruz. Günümüz de birçok kişinin böbrek ağrısı çektiğini düşünecek olursak sizde bunları yaşamak istemiyorsanız aşağıda ki ayrıntılara mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. İlk...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş