Sağlıklı beslenmek için öneriler

DerinSolmaz

Yeni Üye
Üye
Sağlıklı beslenmek için öneriler
Merhaba, sağlıklı beslenmeye başlamak istiyorum fakat yemeyi de çok seviyorum. Fast food tüketen bir insan değilim ama her yemeğin de fazlası zarar. Kendinize uyguladığınız bir sağlıklı beslenme listesi var mı acaba?
 
Selamlar aramıza hoş geldiniz. Bu beslenme olayı kişiden kişiye göre değişiyor aslında sağlıklı olarak beslenmek bana göre lifli yiyeceklerin tüketilmesi kararında et kararında baklagiller her şeyi kararında tüketmekten geçiyor. Tabi ki aile eğilimi ve ailede yer alan hastalıklara göre de beslenmekte fayada var. İşte burada beslenme uzmanları devreye giriyor. Buradan x kişilerin sizin için vereceği liste yerine bence en önemlisi sizin bir uzmana görünmeniz olacaktır. Nihayetinde, bana iyi gelen size iyi gelmeyebilir. Beni şişmanlatan sizde etki etmeyebilir. Bana zararı olmayan şeker size zarar verebilir. Bu itibarla, uzman size bir liste hazırlarsa daha güzel olacak diye düşünüyorum.

Aramıza hoş geldiniz bu arada. Sevgiler.
 
teşekkür ederim. Fazla kilom olmadığı için diyetisyene gitmeyi hiç düşünmemiştim, ama haklı olabilirsin.
 
Merhaba, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyenlerin beslenmelerine dikkat etmesi gerekmektedir. Sağlıklı beslenmenin ilk adımı diyette besin çeşitliliğinin olmasıdır. ( Sebze, tahıl, et ve et ürünleri ) Her insanın metobilizması farklı çalışır.Bu yüzden kişiye özel beslenme programı uygulanmalıdır. Fazla kilosu olanlara önerimiz bir diyetisyene gitmeleri yönündedir. Fakat sizin fazla kilonuz olmadığını belirtmişsiniz. Beslenmenizi yetersiz görmüş öneri istemişsiniz. Aşağıdaki linkleri ziyaret edin size faydası olacaktır.

Sağlıklı beslenme önerileri

Sağlıklı nasıl kilo verilir ?

 
Geri
Üst