Sağlıklı Gelişimi için Çocuğa Nasıl Davanılmalı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Sağlıklı Gelişimi için Çocuğa Nasıl Davanılmalı
Sağlıklı Gelişimi için Çocuğa Nasıl Davanılmalı
Sağlıklı Gelişimi için Çocuğa Nasıl Davranmak Gerekir

Merhaba Melek'ler ve çocuğunun sağlıklı gelişimi için bilinçli olmak isteyen anne ve babalar... sizler için bu sayfamızda çocuk gelişimine dair bilinmesi gereken bilgileri aktarıyoruz.

cocuk-3b8.jpg


Çocuğun sağlığı konusunda sürekli evhamlı davranırlar, çocuklarına zarar geleceğini düşündükleri her türlü durumda gözlerinden sakınırlar.

Çocuğun psikososyal gelişiminin tamamlanması için ailelerin sevgi ve koruyuculukta ölçülü davranmaları gerekiyor. Çocuğun kendi başına yemek yemesine, uyumasına, giyinip soyunmasına, kendi seçimlerinin olmasına, arkadaşlarının davetlerine katılmasına ve onları davet etmesine izin vererek onlara özerklik tanınması gerektiği vurgulanıyor.

Ebeveynlerde görülen aşırı kaygı hali aslında tedaviyle kontrol edilebilen bir hastalıktır, böyle durumlarda yardım ve destek aranması, hem anne babanın sağlığı hem de çocuğun sağlığı açısından büyük önem taşır. Anne babanın, çocuklarını yetiştirirken takınacakları ortak tavır evliliği de olumlu yönde etkileyecektir. Yuvadaki sevgi ve anlayış ortamındaki olumlu tavırlardan en çok etkilenenler yine çocuklar olacaktır.
 
Geri
Üst