Sağlıklı Saçlar İçin Birkaç Önerim Var

pinar okul

Üye
Üye
Sağlıklı Saçlar İçin Birkaç Önerim Var
Evet bayanlar. Bu makaleyi okuduğunuza göre saçlarınızla derdiniz var. Merak etmeyin yalnız değilsiniz. Saç sorunu, maalesef birçoğumuzun ortak derdi. Sağlıksız, yıpranmış saçlarla yaşamak çok can sıkıcı bir durumdur. Saçlarına kıyamadığı için kestirmekten kaçınan fakat mevcut deformasyonu hafifletmek için çözüm önerileri arayan arkadaşlarıma, naçizane fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle, hemen hemen her evde bulunan zeytinyağıyla saçlarımıza neler yapabileceğimizi biraz konuşalım.

jjhhh.jpg


Zeytinyağının ve balın sağlığımıza faydaları olduğu kadar saçımızın üzerinde de olumlu etkileri vardır. Haftanın iki günü, zeytinyağı ve bal karışımını hazırlayıp saçlarımıza sürerek, hem saç için gerekli olan nem dengesini hem de muhteşem bir parlaklığı sağlayabiliriz. Nem ve parlaklığın yanı sıra, karışımı düzenli olarak kullandığınız takdirde, saç tellerinizin gürleştiğini ve zamanla hacimli saçlara kavuştuğunuzu fark edersiniz. Bu karışım miktarını, herkes kendi saç uzunluğuna göre göz kararınca ayarlayabilir. Bu karışım benim saç dökülmeme gerçek anlamda bir fayda sağlayarak, saç dökülmemi azalttı.

jhh.jpg


Saç besleyici maskeler, doğru ve yeterli şekilde uygulandığı sürece saçlar üzerinde oldukça etki gösterirler. Özellikle saç uzatmak için etkili yöntemlerden ve maskelerden biri olan soğan maskesinden bahsetmeden olmaz. Evet, bir adet soğan ile mucizevî bir yöntemle saçlarınızı 1 ayda 5cm uzatabilme şansına sahipsiniz. Nasıl mı? 1 adet orta boy soğanı dörde bölüp, bir bardak suyla beş dakika kaynattıktan sonra ılıttığınız soğan suyunu saçlarınızın her bölgesine sürün. Bu işlemi yaparken saç diplerinize yumuşak şekilde masaj yapmayı ihmal etmeyin. Soğan suyunu 20-30 dakika saçlarınızda beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Soğan suyu, saç diplerinizi uyarmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu işlemi haftada üç kez düzenli olarak uygulamanızı öneriyorum.

fff.jpg


Ve son olarak, söylemek istediğim bir şey daha var. Reklamı yapılan ve milyonlar satan şampuanların tamamı maalesef belirli kimyasal maddelerle üretilmiştir. Saçlarınızın sağlığı açısından, saç maskeleri dışında sizlere önerebileceğim muhteşem bir yöntem daha var! Evet, fotoğraftan da gördüğünüz üzere bebek şampuanı. Saçlarınızı bebek şampuanlarıyla yıkayarak zararlı kimyasallardan saçlarınızı koruyabilirsiniz. Hiçbir yan etkisi olmayan bebek şampuanlarından dilediğiniz markayı tercih edebilirsiniz. Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere kızlar. :)
 
Merhaba Seda Hanım. Evet, çıkıyor. Ev hanımıysanız vaktiniz varsa, saçınıza uyguladığınız soğan suyunu daha uzun süre saçınızda tutmanızı öneririm. Eğer saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını, hacimli ve yumuşacık olmasını istiyorsanız, bu yöntemi kesinlikle uygulamanızı tavsiye ediyorum. Fakat haftanın bir günü yapıp bırakmayın. Hafta içerisinde mümkün olduğunca 3 kez tekrarlayın. Verimli bir sonuç alabilmek için bu çok önemli.



Soğanın çiğ hali daha ağır ve keskin kokuyor fakat piştiğinde koku yumuşuyor. Saçınızı duruladıktan sonra çok rahat tarandığını hissedeceksiniz. Soğanın mucize faydaları saçımız için çok yararlı. Ben bu yöntemle kısacık olan saçlarımı iki ay içerisinde omzuma kadar uzattım.
 
Selam benim de saçlarımla ilgili sorunlarım var. Saçlarım doğuştan cansız ve seyrek. Kalın ve gür saçlarım olması için neler vermezdim. Ailece genetik bizde. Annemin de babamın da saçları hacimsizdir. Uzun saçlara değil de gür saçlara çok özeniyorum. İki aylık kızım var. Doğumdan sonra iyice döküldü saçlarım. Soğan suyu maskesini birçok kişiden duydum fakat uygulamak nasip olmadı.


Bu akşam soğan suyunu deneyeceğim. Açıkçası kokusundan falan endişe etmiyorum. Her gün evdeyim zaten benim için bir mahsuru yok. Saçlarım konusunda o kadar üzgün ve çaresizim ki her şeyi deneyebilecek durumdayım. İnşallah benim saçlarımda hacimli olur. Mutluluktan ölürüm heralde.
 
Ben de bebek şampuanı kullananlardanım. Yıllardan beri saçlarımı Dalin ile yıkıyorum. Çok paralar harcadım saç bakımlarına. Sonra doğal yöntemlerle saçlarımı onarmaya karar verdim. Badem yağı, bal, zeytinyağı, soğan, sarımsak, yumurta, yoğurt ve bebek şampuanı gibi ürünlerle saçlarımı besliyorum.


Saçlarım için çok çaba sarf ediyorum ve çabalarımın boşa çıkmadığını görüyorum. Benim saçlarım gür fakat çok kuruydu. Her akşam olmasa da haftanın belirli günleri düzenli olarak, zeytinyağı ile saçlarıma masaj yapmayı ihmal etmem. Yumurta akını yoğurt ile çırpıp saçlarıma protein yüklemesi yapıyorum. Diğer tercih ettiğim saç maskelerinden biri de, yoğurt ve yumurta akı karışımıdır. Hepsini belirli aralıklarla düzenli olarak uyguladığım için sağlıklı sonuçlar alıyorum.
 
Arkadaşlar selam. Saç uzatmakla kafayı bozmuş bir insan olarak aranızdayım. Saçlarım boyadan ötürü yıprandığı için kısacık kestirdim ve haliyle kısa saçlarıma hiç alışamadım. Ben bu soğan suyu yöntemini daha farklı şekilde yaptım fakat yaptığıma pişman oldum. Bir adet soğanı blenderden geçirip elde ettiğim soğan suyunu saçıma sürdüm. Çiğ soğanın kokusunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Saçıma uygularken kokusu bir yana gözlerimin yaşarması adeta bir faciadan farksızdı.


Saçımı o şekilde 30 dakika kadar beklettikten sonra yıkadım. İnanır mısınız bilmem ama iki ay oldu hala saçlarım soğan kokuyor. Siz siz olun kızlar sakın çiğ soğan suyunu saçınıza uygulamayın. Ben bu saçmalığı nasıl yaptım artık orasını da bilemiyorum.
 
Selam kızlar benim de saçlarım çok cansız ve çok zor uzuyor. Saçı hızlı şekilde uzayanları çok kıskanıyorum. Saçlarım beş yıl önce omuzumdaydı; beş yıldır kestirmiyor olmama rağmen daha yeni belime değdiler diyebilirim. Canım çok sıkılıyor bu konuya. Saçlarıma, ısıtıcılarla işlem yapmadığım halde böyle; bir de yapsam ne olur düşünemiyorum bile.


Denemediğim şampuan kalmamıştır. Ne yaptıysam uzatamıyorum saçlarımı. Soğan suyu maskesini çevremdeki birçok kişiden duydum fakat denemedim. Kokusu saçımda kalır mı kalmaz mı tereddüt ettim. Deneyen ve memnun kalan arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla işe yarıyor. Tabi etkili bir sonuç alabilmek için düzenli uygulama yapmak şart. Ama ben ne kadar düzenli yapabilirim bundan emin değilim.
 
Başak Hanım merhaba. Belinize değen saçlarınızı halen ne kadar daha uzatmak istiyorsunuz pek anlayamadım doğrusu. Fakat saçlarınızı canlandırmak ya da daha yumuşak tutmak adına soğan suyunu uygulayabilirsiniz. Yapılışı gayet kolay, saça uygulanması da bir o kadar pratik; aynı şekilde durulanması da sorun yaratmıyor.


Benim de saçlarım çok yavaş uzadığı için bu mükemmel saç uzatma formülünü uyguluyorum. Düzenli şekilde uyguladığım için de iyi sonuçlar alıyorum. Saçlarınız yıpranmış ve kırıklarla doluysa, bal ve zeytinyağı karşımı ile saçlarınıza nem kazandırabilir, kırıklarınızın onarılmasını sağlayabilirsiniz. Bal, saçlarımıza parlaklık kazandırma konusunda enfes bir gıda. Tabi beslenme şekli de çok önemli. Her gün gerektiği kadar protein almayı ihmal etmeyelim.
 
Geri
Üst