1. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.842
    Beğenilen Mesajlar:
    1.099
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    Sahur Menüleri PERŞEMBE

    Konu, 'Ramazan Yemekleri' kısmında CeMoŞ tarafından paylaşıldı.

    sahur menüleri, yemekleri, peşembe menüsü, ne pişirsem, ne yesem hakkında bilgiler


    sahur yemeklerine devam ediyoruz melekler işte perşembe günü menüsü


    Sahur Menüsü Perşembe


    lorlu börek
    kıymalı yumurta

    kuru kaysı kompostosu




    Lorlu Börek


    < Konu Resmi..>



    Malzemeler:

    4 adet yufka
    1 adet yumurta
    1–1,5 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    isteğe göre tuz (peyniriniz tuzsuzsa)


    İç malzemesi için:

    250 gr. lor peyniri
    Maydanoz

    Yapılışı:

    Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın. Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın.
    Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin.
    Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün.
    Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın.
    Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.




    Kıymalı Yumurta


    < Konu Resmi..>



    Malzemeler

    1 büyük soğan
    250-300 gr kıyma
    4 yumurta
    karabiber
    tuz

    Yapılışı:

    Soğanları küp küp doğruyoruz tavada 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıymaları ekliyoruz. Tüm malzeme piştikten sonra yumurtaları kırıp, bol karabiber ve tuzu ekleyip dağıtmadan pişmeye bırakıyoruz.




    KURU KAYISI KOMPOSTOSU


    < Konu Resmi..>



    30 adet kayısı
    5 bardak su
    20 adet kesmeşeker

    Bir kap içinde gayet iyi yıkanmış, temizlenmiş kayısılar beş bardak su ile pişirilir. 20 kesmeşeker katılarak beş dakika kaynatılır ve ateşten alınır.

    Not: Kayısı beş bardak su ile akşamdan ıslatılır sabahleyin pişirilir ve bu suretle daha nefis olur.


     
    Son düzenleme: 7 Ağustos 2011
Sahur Menüleri PERŞEMBE konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Perşembe

    Perşembe

    İyi niyetli, üstün, akıllı, tanınan biridir. Ayrıca Perşembe günü olacak önemli birşeyi simgeler
  2. Menü

    Menü

    Temiz, güzel bir restaurantda menü gören kişi yeni bir yerden kısmet alır
  3. pratik menü

    pratik menü

    çay saati menüleri beş çayı menüsü 5 çayı menüsü çay saati 5 menüleri SALATA Karışık Sebze Salata Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet havuç 1 demet maydanoz 2 adet kirmizi dolmalik biber 100 gr haslanmis tane misir Sos için: 4 çorba kasigi zeytinyagi 1 adet limon 3 sap dereotu 1 çay kasigi hardal Tuz, karabiber Yapılışı:Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonra ince serit...
  4. sahur

    sahur

    bende sahura kalkmadan tutum ama artık kalkmaya başlıcam
  5. İftar Sahur Menülerimizi Paylaşalım Melekler :)

    İftar Sahur Menülerimizi Paylaşalım Melekler :)

    iftara ne pişirsem, sahur menüleri, iftar menüleri 2014 Sevgili melekler, aslında geç bile kaldık bu konu için ama olsun. Nerden başlasan kardır.:D:D Hadi bakalım herkes iftar ve sahur menülerini paylaşsın da hergün "bu akşam ne pişirsem" derdine düşen meleklerimiz için kolaylık olsun. Hayırlı, bereketli, dua ve niyaz dolu huzurlu sofralarımız olsun inşaallah ;)

Sayfayı Paylaş