Sahur Menüsü ÇARŞAMBA

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Sahur Menüsü ÇARŞAMBA
sahur menüsü sahurda ne yapsam
sahur menüleri, çarşamba menüsü, sahurda ne yapsam, ne pişirsem hakkında bilgiler



sahur menülerimize devam melekler işte size çarşamba menüsü



Peynirli Erişte

eriste-2c4.jpg


Malzemeler :

1 su bardağı kıyılmış ceviz
¾ paket köy eriştesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı beyaz peynir
maydanoz



Hazırlanışı :

Tencerede suyu kaynatın erişteleri atmadan önce zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Erişteleri kaynar suya atın ve 6-7 dakika kaynatın. Pişen eriştelerin suyunu süzün ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydonoz, ceviz ve beyaz peyniri ekleyerek servis yapın.




Siyah Üzüm Hoşafı


kara-uzum-hosafi-150x150-36e.jpg

Malzemeler:

1 kg üzüm siyah üzüm
2 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3 adet kuru karanfil

Yapılışı:

Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın. Büyük boy bir tencereye su, şeker,tarçın ve meyveleri birlikte koyup şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince süzgeçten geçirin ve taneleri süzdeçte ezerek suyunu süzün. Soğuk servis yapın.



Tortilla Pizza



front-pizza-tortilla-025-2d3.jpg



Malzemeler:

3 adet tortilla-lavaş ekmeği
5 adet siyah zeytin
3-4 dilim sucuk
Bir miktar taze kaşar
Ketçap
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
İsteğe göre tuz, kekik

Yapılışı:

İlk lavaşınızı hafifçe yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine rendenin küçük tarafıyla kaşar peyniri rendeleyin.Tüm lavaşa yayın peyniri.
2. katı ilk lavaşın üzerine koyarak aynı işlemi tekrar yapın.
3. katı diğer lavaşların üzerine koyun. Son katada diğer katlara yaptığınız gibi kaşar peynirini rendeleyin. Üzerinde ketçap gezdirin.
Son olarak içini çıkarttığınız zeytinleri ve ince doğradığınız sucukları lavaşın üzerine yayın.Tuz ve kekik serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar tamamen eriyinceye kadar fırınlayın.
 
Geri
Üst