Sakız Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sakız Lekesini Çıkarmanın Pratik Yolları
Hemen hemen hepimizin başına mutlaka gelmişliği olan sakız lekesi her zaman can sıkıntısı yaşatır. Bir şekil de kumaş, saç, giysiler ve halı gibi şeylere yapışan sakız lekesini çıkarmak için bayanlar farklı yöntemler denerler. Bunların bazıların da başarılı olunsa da bazıları için sonuç olumlu olmayabilir. Sizler için bu yazım da sakız lekesini çıkarmanın en pratik yollarından oluşan yöntemleri paylaşıyorum. Tamamen doğal olan bu yöntemler ile farklı yerlere yapışan sakız lekelerini kolaylıkla çıkartabilecek bu durum can sıkıntısı olmaktan çıkacaktır.
sakiz_lekesi_kumastan_nasil_cikar_5.jpg


- Buz: Saça yapışan sakızı kolay bir şekilde çıkarmak için ihtiyacınız olan şey buzdur. Saçınızın yapışan yerine bir beze sardığınız buzu koyun. Soğuk sakızı sertleştirir ve daha kolay çıkmasını sağlar. Bu yöntemi ayakkabı, giysi ve halı üzerine yapışan sakızlar için de uygulayabilirsiniz.

- Yağ: Saçınıza yapışan sakızı çıkarmanın bir diğer yolu da yemeklik yağ kullanmaktır. Yapmanız gereken tek şey sakızın bulunduğu bölgeye yağı sürmek. Ardından parmaklarınızla veya bir tarak yardımıyla sakızı çıkarın.

yapışan sakız

- Dondurun: Eğer hassas bir kumaştan sakızı çıkarmak isterseniz, giysiyi plastik bir torbaya koyun ve buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kaldıktan sonra kumaştan sakızı rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

- Mayonez: Saç, ayakkabı ya da elbisedeki sakızı çıkarmak için en etkili yollardan biri de mayonezdir. Mayonez alın ve sakızın yapışmış olduğu bölgeye uygulayın. Parmağınızla veya bir tarak yardımıyla sakızı temizleyin.

- Vazelin: Sakız yapışan bölgeye vazelin sürün. Sonra elinizle veya tarakla bu alanı temizleyin.

halıya sakız yapışırsa

- Saç kurutma makinesi: Halının üzerine yapışan sakızı yumuşak hale getirip çıkarabilmek için saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz. Yumuşayan sakızı elinizle çekip çıkarabilirsiniz.

- Sirke: Elbisenize sakız yapıştıysa çıkarmak için beyaz sirke ve diş fırçası kullanabilirsiniz. Sakızın yapıştığı bölgeye sirke sürün ve diş fırçasıyla fırçalayın.

- Kum: Özellikle ayakkabıların altına yapışan sakızı çıkarmada kum oldukça etkilidir. Yere biraz kum serpin ve üzerinde yürüyün. Sonra sakız ayakkabının altından çıkıncaya kadar ovun
 
Geri
Üst