1. :osqe:

    :osqe: Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    484
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    yavrusunun yanında:)

    Sakızlı Güllaç

    Konu, 'Tatlılar' kısmında :osqe: tarafından paylaşıldı.

    < Konu Resmi..>
    Sakızlı Güllaç
    Malzemeler:
    • 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
    • 2 litre süt
    • 3 - 3,5 su bardağı toz şeker
    • sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
    • arasına
      • 1 paket sakızlı muhallebi
      • yarım litre süt
    • üzerine
      • nar
      • ceviz
    Hazırlanması:
    1. Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
    2. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
    3. Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
    4. Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.



     
  2. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    379
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    sakızlı güllaç güllaç hiç tadmadım tadan arkadaşlar kötü olduğunu söylediler acaba öylemi.
     
  3. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    823
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    bende güllaç hiç yemedim.bana nedense farklı gelir.tamamlanmamış tatlı gibi..
     
Sakızlı Güllaç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Cevizli Güllaç

    Cevizli Güllaç

    Cevizli Güllaç "Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım. Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım." Cevizli Güllaç Malzemeler 1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak), 2,5 litre süt, 600 gram toz şeker, 200 gram ceviz, İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya. Yapılışı 1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya...
  2. güllaç

    güllaç

    Bakınız; Tatlılar.Rüyada güllaç görmek çok iyidir. Rüyada güllaç yediginizi veya tatlicidan güllaç aldiginizi görmek, ev halki için se-vinilecek bir hareket yaptiginiza dost ve akrabalari agirlamak için hazirlik içinde bulundugunuza, evli iseniz yeni bir çocugunuzun dünyaya gelecegine, bekar iseniz evlenmek üzere hazirlik yaptiginiza delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada güllaç...
  3. Kızartma Güllaç

    Kızartma Güllaç

    Kullanılacak Malzemeler 10 çorba kaşığı tereyağı 3 adet yumurta 2 su bardağı fındık (ince çekilmiş) 1 su bardağı gül suyu 1 su bardağı su 10 kat güllaç 2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker Hazırlanma Şekli Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın. Üzerine çekilmiş fındığı serpin. Rulo biçiminde sarın. Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın. Çırpılmış...
  4. Kolay güllaç

    Kolay güllaç

    Malzemeler • 1 su bardağı ceviz • 1 su bardağı ceviz • 1 su bardağı şeker • 7,5 su bardağı süt • 10 adet güllaç yufkası • Nar taneleri Yapılışı Cevizi dövün ve makinede çekin. 3 yemek kaşığı şekerle karıştırın. Sütü kaynatın, şekeri katıp karıştırın. Güllaçların her birini ortadan ikiye kesin, her parçayı sıcak şekerli sütle ıslatın. Ortalarına ceviz-şeker karışımından yarım yemek kaşığı...
  5. Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi

    Ramaza'nın yıldızı Güllaç tarifi

    Güllaç ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri.Nişastadan yapılan ince yufka halinde olan ve yapılışı pratik olan güllaç, hafif olmasından ötürü en çok tercih edilen tatlılardan.Hazmı kolay olan Türk tatlarından biri olan güllacın tarifini sizlerle paylaşıcaz.Öncesi diyabet hastaları için , Diyabetik Güllaç Tarifi ni incelemnizi öneriyoruz.Malum ramazan da kendini zorlayıp oruç...

Sayfayı Paylaş