1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.310
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Sakızlı Pasta

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    Damla sakızının katıldığı şeyler genelde lezzetli olur. Pastada hiç denemedim ama kulağa hoş geliyor değil mi meleklerim:) ? Ayy oruç oruç canım çektii yaaa :uhu::uhu::uhu:

    [​IMG]


    Malzemeler :
    ½ paket margarin
    1 su bardağı un
    1 litre süt
    1 adet damla sakızı
    1 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kakaolu bisküvi
    1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz

    Yapılışı :
    Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Süt kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yüksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyoyu döşeyin. üzerine un halindeki bisküviyi yayın ve onun da üzerine muhallebi ve ardından dövülçüş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması için serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. fındık ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin.



     
Sakızlı Pasta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çilekli Sakızlı Pasta

    Çilekli Sakızlı Pasta

    Malzemeler: 1 adet hazır kek (Sade) 500 ml süt 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yağ 1 paket vanilya 1 su bardağından biraz az şeker 1 damla sakız 250 gr çilek Hazırlanışı: Hazır kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Tencerenize yağı koyun ve unu ekleyip biraz kavurun. Üzerine sütü azar azar ilave edin topaklaşmaması için mümkünse çırpıcı ile karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekeri,...
  2. Sakızlı Vişneli Sütlaç

    Sakızlı Vişneli Sütlaç

    Malzemeler 1 su badağı pirinç 1 kilo süt 1 bardak toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı biraz vişne Hazırlanışı 1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin. Biraz damla sakızı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın. Fırın kaselerinin dibine biraz vişne koyup, üzerlerine sütlacı dökün. Sütlaçları fırına verin üzeri hafif kızarıncaya...
  3. Sakızlı vişne muhallebisi

    Sakızlı vişne muhallebisi

    vişneli muhallebi vişne suyuyla muhallebi vişne sulu Malzemeler: 1 litre süt 1.5 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket damla sakızı 300 gr dondurulmus vişne Süslemek için İnce kıyılmış kavrulmuş badem Çilekli rulo bisküvi Hazırlanışı: *Dondurulmuş vişneleri tel süzgece alıp çözülmeleri sağlayın. Eriyen suyu bir kapta...
  4. sakızlı pasta

    sakızlı pasta

    sakızlı pasta Pasta sevenler buraya...Fazla uğraşmadan lezzetli bir pasta yapmak isterseniz buyrun meleklerim:) malzemeler: * 125 gr margarin * 1 su bardağı un * 750 ml süt * 2 adet damla sakızı * 1 su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 paket kakaolu pötibör * 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz * 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz hazırlanması: 1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1...
  5. Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç Malzemeler: 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası) 2 litre süt 3 - 3,5 su bardağı toz şeker sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu arasına 1 paket sakızlı muhallebi yarım litre süt üzerine nar ceviz Hazırlanması: Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy...

Sayfayı Paylaş