1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.171
    Beğenilen Mesajlar:
    25
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Sakızlı vişne muhallebisi

    Konu, 'İçki - İçecekler' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    vişneli muhallebi vişne suyuyla muhallebi vişne sulu











    [​IMG]




    Malzemeler:

    1 litre süt
    1.5 kahve fincanı toz şeker
    2 kahve fincanı un
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 paket damla sakızı
    300 gr dondurulmus vişne
    Süslemek için

    İnce kıyılmış kavrulmuş badem
    Çilekli rulo bisküvi
    Hazırlanışı:
    *Dondurulmuş vişneleri tel süzgece alıp çözülmeleri sağlayın. Eriyen suyu bir kapta toplayın. Süt, şeker, un ve vişne suyunu tencerede iyice karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

    *Ufalanmış sakızı ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Vişne tanelerinden birazını minik bardakların içine paylaştırın. Üzerine muhallebi ilave edin. Tekrar vişne tanelerinden ekleyin. Son olarak üzerini rulo gofret ve bademlerle süsleyip servis yapın.

     
  2. BaHaRR

    BaHaRR Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    147
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul
    ayyyy enfes görünüoooooooo
     
  3. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

Sakızlı vişne muhallebisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Brüksel Muhallebisi

    Brüksel Muhallebisi

    belçika muhallebisi brüksel muhallebisi bürüksel brüksel tatlısı tarifi MALZEMELER MUHALLEBİ İÇİN : 2 fincan un 3 fincan Şeker 1 paket vanilya 5 bardak süt 150 gr sana yağ sos için 1,5 fincan süt 2 çorba kaşığı şeker 2 çorba kaşığı kakou yapılışı un şeker vanilya süt karıştırılıp orta ateşte kaynayana dek karıştırılarak pişirilir.kaynadıktan sona sana yağ katılır 5 dakida ateş üzerinde...
  2. Hanimelİ Muhallebİsİ

    Hanimelİ Muhallebİsİ

    hanımeli muhallebisi belçika muhallebisi hanımeli tatlısı HANIMELİ MUHALLEBİSİ Kulanılcak Malzemler: 4 su bardağı süt, 4 fincan şeker 3 fincan un 1 çorba kaşığı margarin, 2 paket şekerli vanilin Sos: 1 yumurta, 1 fincan şeker 3 çorba kaşığı kakao, 1 çorba kaşığı margarin 1 fincan su, dövülmüş Camfıstığı. Yapımı: Tencerede un. 1 bardak sut ve şekeri topaksız hale...
  3. Vişne Şurubu

    Vişne Şurubu

    visne surubu vişne şurubu nasıl yapılır vişne şurubu vişneşurubu visne surubu nasil yapilir İçki - İçecekler Türk mutfağı MALZEMELER 1.5 kg toz şeker 1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış) HAZIRLANIŞI Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını...
  4. vişne

    vişne

    (Sauerkirschbaum / Griottier / Morello cherry / Eksi kiraz / Prunus cerasus / Sour cherriy) Nisan-Mayis aylari arasinda beyaz renkli çiçekler açan, 2-10 m yüksekliginde agaçlar. Gövdeleri koyu gri renkli ve dallar asagi dogru sarkiktir. Yapraklar kisa sapli, tüysüz, parlak yesil, kenarlari disli, ucu sivridir. Çiçekler yapraklardan önce açar ve kisa sürgünlerin ucunda, semsiyemsi çiçek...
  5. Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç Malzemeler: 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası) 2 litre süt 3 - 3,5 su bardağı toz şeker sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu arasına 1 paket sakızlı muhallebi yarım litre süt üzerine nar ceviz Hazırlanması: Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy...

Sayfayı Paylaş