Salam ve sosisin zararları

M

Misafir

Forum Okuru
Salam ve sosisin zararları
salam ve sosisin zararları, nelerdir, içindekiler, hakknıda detaylı bilgiler burada arkadaşlar


Küçük büyük herkes tarafından çok sevilen salam ve sosis, zararlı mı? Peki içindekiler neler ve neden zararlı? Buyrun hepsini bu makalemizde öğrenelim Melek'ler.

salam-3d6.jpg




Markette sosis paketine uzanmadan bir daha düşünün; çünkü uzmanlar artık salam ve sosisin kansere sebep olduğunu açıkça söylüyorlar. Kendinizi ve ailenizi bu hastalıktan korumak için bu ürünlerden ve içerdiği ölümcül iki maddeden uzak durun!

Newstarget sitesi, Dünya Kanser Araştırma Fonu 2007 raporuna (World Cancer Research Fund, Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective (2007)) dayandırdığı haberinde bütün insanların işlenmiş şarküteri ürünlerini satın almayı acilen durdurmaları ve bütün ömürleri boyunca bu tür yiyeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Sodyum Nitrit

Rapora göre bu ürünler insan tüketimi için son derece tehlikeli. Çünkü, şarküteri ürünlerinin içinde kullanılan “sodyum nitrit (sodium nitrite)” isimli kimyasal katkı maddesi kolorektal kanser, meme kanseri, prostat kanseri, lösemi, beyin tümörü, pankreas kanseri gibi kanser türlerinin riskini artırıyor.

Peki, bu kadar zararlı bir katkı maddesini neden ısrarla kullanıyorlar? Ürünlerinin daha albenili, daha pembe, daha canlı görünmesi için. Sonuçta hayvanın neresinden yapıldığı belli olmayan bir karışımı, market raflarında aylarca yeni kesilmiş et gibi pembe tutacak bir katkı maddesi bu.

MSG

Gene şarküteri ürünlerinde bulunan başka bir katkı maddesi daha var: MSG ismiyle de bilinen “monosodyum glutamat (monosodium glutamate)”. “Excitotoxin” olarak isimlendirilen MSG sinir sisteminde tahribata sebep oluyor, migren ağrısı, Alzheimers hastalığı, iştah kontrolünü kaybetme, obezite gibi son derece ciddi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bunu neden kullanıyorlar dersiniz? Yediklerinizin tadını daha lezzetli göstermek için... MSG hiç lezzeti olmayan şeyleri dahi, lezzetliymiş gibi “hissetmemizi sağlayan” bir katkı maddesi. Bu nedenle, kuru tozlardan mamul ve aslında hiçbir lezzeti olmayan hazır çorbalarda, hazır bulyonlarda (et ve tavuk suyu küpleri- tozları), hazır soslarda endüstrinin vazgeçemediği bir madde.

Bunlara ilaveten, etin (veya hayvanların artık neresi kullanılıyorsa o kısmının) kolay kolay bozulmaması ve tadının daha iyiymiş gibi görünmesini sağlayacak rafine tuz aşırı miktarda kullanılıyor.

Kısaca tekrar edelim:

Salam ve sosisin içinde kullanılan;

Sodyum nitrit daha pembe görünmesini sağlıyor ama kansere sebep oluyor. MSG daha lezzetliymiş gibi gösteriyor ama sinir sistemimizi mahvediyor. Rafine tuz tadının daha iyiymiş gibi görünmesini sağlıyor ama tansiyonu yükseltiyor.

Buraya kadar yazdıklarımızda salam ve sosis dedik durduk. Aslında, sodyum nitrit içeren herhangi bir gıdadan kaçınılmalı. Başka nelerde sodyum nitrit olabilir? Endüstri üretimi sucuklar, hamburgerler, pizzalarda kullanılan şarküteri ürünleri, hazır yemekler sodyum nitrit içerebilir.
 
Vallahi artık ekonomi o kadar bozuldu ki insanların bunlara pek dikkat ettiğini sanmıyorum. Bim A101 gibi mağazalarda satılıyor envai çeşit marka ile bunlar ama öyle ya da böyle çocuklar seviyor biz de keselerimize göre alıp makarnada kullanıyoruz ya da sotesini yapıyoruz yapacak bişey yok
 
Geri
Üst