şans için kırmızı giy:)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
şans için kırmızı giy:)
Şans için kırmızı giyinin!

Yeni yılda şans, bereket veya mutluluk için neler yapmak gerekiyor? İster kırmızı don giyin, ister tabak veya nar kırın. İster kabak tatlısı, ister mercimek yiyin. Ama bunlardan birini mutlaka yapın!
imperiaflex_0_0_0.jpg


Gelen her yeni yıl, geçen zamanın açtığı yaraları sarmak umuduyla dolu olur. Bu nedenledir ki yılbaşında hep şans, bereket veya mutluluk getirdiğine inanılan şeyler yapılır. Bu, tüm dünyada böyle. Kimileri 24'ten sonra eve gelen ilk kişinin uğur veya uğursuzluk getireceğine, kimileri kırmızı don sayesinde donanacağına, kimileri kapı önünde kırılan ve bir yıl saklanan narın bereketi eksik etmeyeceğine inanır. Kimisi içinse yılbaşı gecesi kabak tatlısı yenmeden olmaz. Siz hangisine inanırsınız bilmiyoruz ama umudunuzun kaybolmaması için bu geleneklerden en az birini denemenizi tavsiye ediyoruz...
Ünlülerin yılbaşı âdetleri

EBRU AKEL: Yılbaşına mutlaka kırmızı iç çamaşırı giyerek girerim ve sevdiğim bütün insanlara da hediye ederim. Çünkü kırmızı iç çamaşırının uğuruna çok inanıyorum. Ayrıca yeni yıla girerken üzerimde yeni alınmış bir şeyin olmasına ve yeni yıl için yapılmış özel yemeklerden tatmaya mutlaka dikkat ederim.
İZZET ÇAPA: Yılbaşında hem uğur hem de bereket getirmesi için bildiğim her türlü geleneği yerine getiriyorum. Eskileri kırıp atmak, yenileri karşılamak için bir tabak ve işletmelerimin bereketinin yerinde olması için mutlaka bir nar kırıyorum. Bir de gece tam 24.00´te yine bereket getirdiğine inandığım için bütün ışıkları ve muslukları açıp bir süre bekletiyorum.
NEFİSE KARATAY: Benim yılbaşında uğur getirmesi için kırmızı iç çamaşırı giymek gibi alışkanlıklarım yok. Ama yeni yıla nasıl girersem o yılın öyle geçeceğine inanıyorum. Bu yüzden de yeni yıla sevdiklerimle beraber mutlu girmeye dikkat ediyorum. Bir de yeni yıla girer girmez hemen sevgilimi öperim, çünkü yeni yılda ilk öptüğüm kişi benim için çok önemlidir.
ŞENOL İPEK: Eşimin de benim de yılbaşı gecesi için özel bir şeyler satın almak ya da giymek gibi bir alışkanlığımız yok. Çünkü bu tür şeylere inanmıyoruz. Sadece ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte olmaya dikkat ediyoruz.
ASUMAN KRAUSE: Uğur getirdiğine çok inanmasam da âdet yerini bulsun diye kırmızı iç çamaşırı mutlaka giyiyorum. Çünkü giymezsem kendimi kötü hissediyorum. Tabii bütün sevdiklerime kırmızı iç çamaşır hediye etmeyi de unutmuyorum. Eğer uğur getiriyorsa onlar da yararlansın diye...
EMEL MÜFTÜOĞLU: Genellikle saat tam 24.00´te sahnede olduğum için çok özel bir şey yapamıyorum. Ama tam 24.00´te içimden birkaç dilek tutuyorum. Bir tanesinin yakın zamanlı bir şey olmasına ise özellikle dikkat ediyorum ki olup olmayacağını anlayayım.
GİZEM ÖZDİLLİ: Benim için yeni yıla girerken en önemli şey senenin tek mi, çift mi olduğu. Çünkü çift seneler bana uğur getiriyor. Tek bir seneye girecek olmamız ise beni endişelendiriyor. Birkaç kere de kırmızı iç çamaşır denedim bana hiç iyi gelmedi. Beyaz iç çamaşır bana daha çok uğur getiriyor.
TAN SAĞTÜRK: Yeni yıla girerken uğur olarak yaptığım özel bir şey olmasa da yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçermiş deyişine inanıyorum. Bu yüzden yeni yıla girerken hep yeni projeleri düşünürüm ve hep mutlu olmaya çalışırım.
DOĞA RUTKAY: Yılbaşı için 1991 yılından beri aksatmadan yaptığım bir alışkanlığım var. Saat 24.00 olmadan hemen önce yalnız başıma kalabileceğim bir yere gidiyorum ve yıl içinde yapmak istediğim her şeyi tek tek yazıyorum. Yıl içinde de bu isteklerimin ne kadarının gerçekleştiğini görme fırsatı buluyorum.
JANSET: Yeni yıla girerken kırmızı iç çamaşırı giymek gibi bir alışkanlığım yok. Onun yerine yeni yıla girerken mumlar ve tütsüler yakıp hem kendim hem de insanlık için dilekler tutuyorum.
kaynak:tempodergisi.com
 
Geri
Üst