1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    şaştım aşı(Kayseri)

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    şaştım aşı sastim asi Neden “şaştım aşı” denmiş acaba? Ne pişireceğini bilemeyen bir ev hanımı evde ne varsa katıp karıştırıp böyle bir yemek bulmuş herhalde. Ama yediğimiz bütün yemekler bir deneme- yanılmanın sonucu değil mi zaten?

    Malzemeler:
    500 gram taze asma yaprağı
    500 gram kuşbaşı et
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 adet soğan
    Yarım su bardağı haşlanmış
    yeşil mercimek
    Yarım su bardağı pilavlık bulgur
    Tuz
    karabiber
    pulbiber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Yapılışı:
    Taze asma yaprağının saplarını koparıp, incecik kıyın. Kuşbaşı eti zeytinyağında 2 adet ince kıyılmış soğanla birlikte soteleyin. Daha sonra içine taze asma yaprağını ilave edin. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği ve pilavlık bulguru ilave edin. Suyu eksikse sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi kattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. (Bu arada yemek hafif sulu bir kıvamda olsun). Diğer tarafta 1 adet ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve yemeğin içine katın. Tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın...
    [​IMG]
     
şaştım aşı(Kayseri) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kayseri yağlaması

    Kayseri yağlaması

    kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama Hamur İçin : maya un tuz ılık su Sos İçin: 500gr kıyma 4 baş soğan 5adet sivri biber 4adet domates kara biber kırmızı biber tuz salça Yapılışı: Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte...
  2. kayseri mutfağı

    kayseri mutfağı

    kayseri mutfağı kayseri mutfağı yemek tarifleri fırın ağzı yemeği fırın ağzı nasıl yapılır Kağıtta pastırma Malzemeler: 100 gr ince dilimlenmiş pastırma 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı 4 sap maydanoz 6 dilim limon 6 alüminyum folyo (15x15 cm) Hazırlanışı: 15x15 cm ebadında kesilmiş 6 alüminyum folyonun içi tereyağı ile yağlanır. Folyoların içine ikişer...
  3. Aş

    Rüyada aş, ayni yemek görmek, yemeğin türüne göre yorumlanır. Sebze yemekleri kısmet, et yemekleri ise iş ve sağlıkla ilgili sorunlara işaret eder. Çorbalar, bereket olarak yorumlanır. Tatlılar ise hayatı güzelleştirecek olumlu olaylar olarak yorumlanır.
  4. Şaşı

    Şaşı

    Ahdi bozmaya, sözünden caymaya delalet eder.Rüyada şaşı birisini görmek, işlerinizin ve sağlık durumunuzun düzgün gideceğine işarettir. Rüyada şaşı birisini görmek, işlerinizin ve sağlığınızın çok güzel olacağına yorumlanır. Rüyada sasi olan biriyle karsilasmaniz, islerinizin ve sagliginizin yolunda olduguna delalet eder.
  5. Kayseri melekleri

    Kayseri melekleri

    Kayseri melekleri yok mu?hani nerdesiniz kızlar.....!!!!

Sayfayı Paylaş