Sebzeler pişerken kötü kokuyorsa

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Sebzeler pişerken kötü kokuyorsa
Bazı sebzeler pişerken etrafa pek de hoş olmayan kokular saçabilir... Özellikle de soğan, sarmısak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar…Peki bu kokulardan nasıl kurtulucaz...

sebzeler-280.jpg


Pişirme esnasında soğan ve sarmısakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pişirme süresi uzadıkça koku da artar. Aslında bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeğinizi pişirirken içine çok az miktarda damlatacağınız sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrıca bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pişirmeyip yumuşayıp ezilmeye başladıklarında ateşten indirmeye de dikkat etmelisiniz.
 
Geri
Üst