sebzeli et haşlama

papatya57

Yeni Üye
Üye
sebzeli et haşlama
sebzeli et haşlama et haşlama patatesli sebzeli tarifi
bu yemek dünyanın en lezzetli ve hafif yemeğidir bence








MALZEMELER:

* 750 gram iri parçalar halinde et
* 3 havuç
* 3 orta boy patates
* 2 limonun suyu
* 2 yumurta sarısı (hiç beyazı kalmasın)
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

1. Eti tencereye alın ve üzerini geçecek su kadar ekleyin.
2. Çıkan köpükleri alın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
3. Etler iyice yumuşayınca başka bir tencereye aktarın ve diğer tencerede kalan suyu süzdürerek etlerin üzerine ekleyin.
4. Yine üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın.
5. Bu arada havuçları ve patatesleri irice doğrayın.
6. Kaynayan suya atın, pişirin.
7. Yumurta sarılarını ve limon suyunu çok iyi çırpın, sebzeler pişince tenceredeki sudan biraz alın ve yumurtalı karışıma iyice yedirin. Yemeğe ilave edin.
8. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
9. İsterseniz tencereye isterseniz tabakların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Not: Malzemeler 6 kişilik.
 
Geri
Üst