sebzeli incik

papatya57

Yeni Üye
Üye
sebzeli incik
sebzeli dana incik haşlama yemek tarifi dana incik kebabı haşlama incikle yapılan yemekler
çok severim düdüklüde yavaş yavaş pişecek et yerken ağızda dağılıcak





Malzemeler

2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik


Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem


Hazırlanışı

* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Una bulayıp, sirkeleyin.
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
* Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.
 
Geri
Üst