sebzeli incik
sebzeli dana incik haşlama yemek tarifi dana incik kebabı haşlama incikle yapılan yemekler
çok severim düdüklüde yavaş yavaş pişecek et yerken ağızda dağılıcak
Malzemeler
2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Una bulayıp, sirkeleyin.
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
* Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.
Malzemeler
2 Adet soğan
1-2 Diş sarımsak
2 Adet havuç
Fesleğen
2 Adet çarliston biber
Un
30 gr tereyağı
4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında)
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr parça domates
250 ml. etsuyu(tablet)
Yarım demet maydanoz
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Soğan, sarımsak ve havuçları soyun.
* Biberleri ayıklayın ve hepsini küp şeklinde doğrayın.
* Eti, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
* Una bulayıp, sirkeleyin.
* Tereyağı ve zeytinyağını yassı bir kızartma tenceresinde kızdırın.
* Etlerin her iki tarafını da güzelce kızartın.
* Doğradığınız sebzelere fesleğen ve kekikleri de katıp, çevirin.
* Parça domatesleri ve 125 ml etsuyu tabletini ilave edin.
* Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 1.5 saat yavaş yavaş pişirin.
* Pişerken ara sıra kalan et suyunu katın.
* Maydanozu kıyın ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın.
* Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Limon kabuğu rendesini ve maydanoz karışımını üzerlerine serpin.