*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
şehriyeli incik kebabı!
şehriyeli kebap şehriyeli incik incik kebabı arpa kebap şehriye kebabı
İncik Kebap İçin
İncik Kebap İçin
- 6 adet incik
- Karabiber, pulbiber, kekik
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket şehriye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 lt. kaynar su
- İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün. İncikleri düdüklü tencereye koyun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip karıştırın. Ağzını kapatıp yarım saat pişirin.
- Yarım saat sonunda düdüklüyü açın ve suyunu salmış olan etleri, tencerenin ağzı açık olarak, suyunu çekene kadar kavurun.
- Bu esnada şehriye pilavına başlayabiliriz. Bir teflon tencerede 1 paket arpa şehriyeyi 1 çay bardağı kadar sıvı yağda kavurun. İyice kavrulan şehriyenin üzerine 1,5 lt. kaynamış su ekleyin, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin. Önce yüksek, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra, küçük bir tavada tereyağını kızdırın ve pilaın üzerine döküp harmanlayın.
- Bir tabağa şehriye pilavını alın, pilavın ortasına da etleri yerleştirin. Afiyetle olsun