şekerpare tarifi...

hale77

Daimi Üye
Üye
şekerpare tarifi...
3 yumurta,3 çay bardağı şeker,3 çay bardağı sıvıyağ,1 pk kabartma tozu aldığı kadar un işte bu kadarr:)


sekerpare-335.jpg



3 yumurtanın bir tanesinin sarısını ayrı bir kase ye ayırın şekerle birlikte kalan yumurtaları çatalla çırpın sonra sıvıyağ kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin hamur elinize yapışsada yuvarlak şekil verecek kıvama geldiyse un eklemeyi bırakın.sonra elinizi yıkayıp kurulayın ve hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar koparın elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin en son üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve birer tane fındık koyun ortalarına,önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
şerbeti için,5 su bardağı şeker 6 su bardağı su(biz bol şerbetli seviyoruz siz isterseniz şerbet ölçüsünü damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)fırıdndan çıkan sıcak tatlıların üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti dökün..dinlindirdikten sonra servis yapın,ben akşamdan yapıyorum harika bir tatlı oluyo gerçekten benim en favori tatlım ve yiyen herkesten tam not aldı...yapılışını ayrıntılı anlatmaya çalıştım uzun oldu sanırım ama yapmasıda çok basit...afiyet olsun:)
 
Geri
Üst