Selülit İçin Portakal Kabuğu Yağı

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Selülit İçin Portakal Kabuğu Yağı
selülit yağları portakal yağının faydaları selülit için yağlar portakal kabuğu yağının faydaları kabuğunun
Alternatif tıpla zayıflama alanında çalışmaları bulunan ve şifalı bitkilerle kilo verme, yağları eritme konusunda uzman olan Dr. Elif Güveloğlu'na göre, bu sorunla savaşmada "altın kurallar" var! Selülitle mücadelede değişmez birtakım kurallara dikkat çeken Güveloğlu, "selülit düşmanı" dediği portakal kabuğu yağından özellikle söz ediyor.

Kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor

Mineral tuzlar, organik asitler (sitrik ve malik asit), flavonoidler ve esansiyel yağlar içeren portakal yağının önemine değinen doktor Güveloğlu, dünyada kendini kabul ettirmiş birçok önemli markanın kremlerinde portakal yağının kullanıldığın söylüyor. Bu mucize yağın ciltten emiliminin ve deri altı dokusuna geçişinin oldukça hızlı olması etkisini de artırıyor. Portakal kabuğundan elde edilen portakal yağı, yağları eritmede önemli etken maddeler içeriyor. Güveloğlu, "Portakal yağındaki etken madde, deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırıyor, oradaki metabolizmayı artırarak lokal yağ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca çok kuvvetli bir antioksidan, oksijenin toksik yan ürünlerini dokudan uzaklaştırıyor. Selülit tedavisinin olmazsa olmazı olan masajın etkinliğini de artırıyor" diyor.

Portakal kabuğu yağı ile harika bir masaj
Aynı zamanda sağlıklı yaşam, alternatif tıpla güzellik ve antiaging uzmanı olan Dr. Elif Güveloğlu, zayıflama yöntemlerini uygulayan hastalarına, bu yağla masajı da mutlaka öneriyor. Selülitli bölgelere yapılacak portakal kabuğu yağı masajı, bir süre sonra etkisini gösteriyor. Masaj, ufak daireler çizerek yukarıdan aşağı hareketlerle yapılıyor. Bu masajı ne kadar sık tekrarlarsanız selülitlerinizden o kadar çabuk kurtuluyorsunuz. Bu arada Güveloğlu, bol su içip, vücuttan toksin atan, tere, turp, maydanoz, roka, semizotu gibi sebzeleri ve kavun, karpuz, erik, kiraz, elma gibi meyvelerin düzenli olarak tüketilmesini tavsiye ediyor.

Kapsülleri de var

Portakal kabuğundan elde edilen kapsüllerin, pek çok ülkede, selülit sorununda ağız yoluyla da kullanıldığını anlatan uzman, "Kapsüllerin içinde portakal kabuğundan elde edilen esansiyel yağ var. Etki mekanizması çok yönlü, hem metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını artırarak yağ hücrelerini küçültüyor ve totaldeki sıkışma etkisini azaltıyor, hem vücuttan ödem atıcı etkisi var, hem de kan ve lenf dolaşımını uyarıyor" diye belirtiyor. Yalnız ağız yolundan verilen desteklerin mutlaka bu konunun uzmanı bir doktor tarafından verilmesi gerektiğini önemle belirtiyor.

Selülitin ltın kurallar
Selülitle mücadelede değişmez birtakım altın kurallar var. Bunlar;
Öncelikle lokal olarak kan ve lenf dolaşımını artırmak gerekiyor. Cilt altı dolaşım devir daimi hızlanınca yağ dokusu arasında birikmiş sıvı ve bu sıvıda erimiş halde bulunan toksik maddelerin atılımı da artırıyor. Bunu sağlayacak en garanti yollar ise, masaj, egzersiz ve vücuttan ödem atıcı bitkisel çay,
ekstre gibi maddeleri ağız yoluyla almak. Egzersiz de kasları kasarak damarlara adeta 'sağma' etkisi gösteriyor ve lenfatik drenajı artırıyor. Bilinçli ve aşağıdan yukarıya, periferden merkeze doğru yapılan masaj da aynı şekilde yağ dokusu arasında biriken sıvının lenfatik kanallara doğru akmasına yardımcı oluyor.
 
Ahmet Marankiye Teşekkürler

Selülitlerimle başım dertteydi uzun zamandır. Prof. Dr. Ahmet Marankinin önermiş olduğu selülit yağını kullandım. O kadar faydasını gçrdüm ki tüm hanımlara tavsiye ederim. Herhangi bir yan etkisi yok mükemmel bişey.
 
Geri
Üst