Serçe Sarayı Kadir Karakteri Kimdir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Serçe Sarayı Kadir Karakteri Kimdir?

mert fırat kimdir,mert fıratın oynadığı dizi ve filmler,serçe sarayı kadir rolünün gerçek adı nedir,serçe sarayı kadir kimdir,mert fırat biyografisi,mert fırsat resimleri


Mert-Fırat2.jpg


Oyuncu Mert Fırat Rolü Kadir

Karakter Açıklaması

Babası Memduh yüzünden, gençlik aşkına kavuşamamış ve evini terk edip, o gönülden bu gönüle, koşup durmuş, hovarda, serseri, küfürbaz ama hak yemez, harbi bir delikanlıdır. Yıllar sonra, mahalleye geri döner ve arkadaşlarıyla bir iddiaya girer: Serçe'yi baştan çıkarmayı başaracak mıdır başaramayacak mıdır?



Şehabettin Mert Fırat Biyografisi Rol Aldığı Diziler (d. 10 Ocak 1981, Ankara) Türk tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist.
Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur.


Ankara’da, 10 Ocak 1981 yılında dünyaya gelen Mert Fırat, Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Çok yönlü olmasıyla dikkatleri üstüne çeken ve birçok sinema, tiyatro ve dizide rol almasının yanında senarist olması yönlüyle de oldukça başarılı bir oyuncudur. Mert Fırat, eğitimi boyunca Ankara Devlet Tiyatrosu’nda Suç ve Ceza (2001-2004), Şeyh Bedrettin (2002-2003), Palyaço Prens (2003-2004), Atları Da Vururlar (2004-2005) gibi toplam 22 oyunda sahne almıştır.
'Mühendis Hüseyin' rolü hayatını değiştirdi
Televizyon dizilerinde karizmasıyla boy gösteren oyuncu Bizim Evin Halleri adlı diziyle de izleyenlerin beğenisini kazanmıştır. En çok yükselişini ise Yersiz Yurtsuz dizisindeki Hüseyin karakteriyle yapmıştır. Binbir Gece adlı diziyle başarılı performans gösteren oyuncu, Kapalı Çarşı dizisinde yüksek performans göstererek, dikkatleri üzerine çekmiştir. Aynı zamanda Kapalıçarşı dizisinde Nejat İşler, Olgun Şimşek, Erkan Can ve Aslı Tandoğan’la oyunculuğu paylaşmıştır. Mert Fırat bu yıl, Beren Saat ile birlikte İntikam adlı dizide rol almaktadır.
Şair Rüştü Onur'a hayat verdi
Mert Fırat, Oyun Atelyesinin oyuncusudur. İlk sinema deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol alarak yaşamıştır. 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynamıştır. Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmiyle, Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Mert Fırat, bu yıl gösterime giren, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filmiyle kariyerinin zirvesine çıkmıştır.
Aynı zamanda Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.
Rol Aldığı Sinema Filmleri ve Diziler
Serçe Sarayı Kadir Karakteri
The Water Diviner (2014 )- Ordu Görevlisi
Erkek Tarafı Testosteron
İntikam (2013-2014) - Emre Arsoy
Kelebeğin Rüyası (2013) - Rüştü Onur
Do Not Forget Me Istanbul (2011)
Devrimden Sonra (2011) - Köylü Genç
Dedemin İnsanları (2011) - Hasan
Bir Ömür Yetmez (2011) - Ali Akyol
Beni Unutma (2011) - Sinan
Atlıkarınca (2010) - Erdem
Kapalıçarşı (2009-2010) - Arda Güler
Başka Dilde Aşk (2009) - Onur
Yersiz Yurtsuz (2007) - Hüseyin
Hayattan Korkma (2007) - Engin
İşte Benim (2006) - Ali
Binbir Gece (2006-2008) - Burak İnceoğlu
Bizim Evin Halleri (2000) - Bora
 
Geri
Üst